Un Bentley Continental GT va concura în cursa de la Pikes Peak: britanicii vor să stabilească un record pentru mașinile de serie

de Cornel Șocariciu
Marti, 26.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley a anunțat că anul acesta va participa în cadrul cursei de viteză în coastă de la Pikes Peak alături de un Continental GT. Modelul va fi pilotat de Rhys Millen, cel care în 2018 stabilea un record pentru SUV-urile de serie la Pikeas Peak alături de Bentayga.

Anul trecut, Bentley a revenit în celebra cursă de viteză în coastă de la Pikes Peak, Colorado, SUA. "Arma" britanicilor a fost un Bentayga W12, model care a reușit să stabilească un record pentru SUV-urile de serie care au concurat până acum pe cei 20 de kilometri ai traseului din SUA.

Acum, Bentley anunță că în 2019 vom vedea un Continetal GT la linia de start a cursei de la Pikes Peak. Modelul nu va suferi transformări majore, întrucât britanicii vor să stabilească un record pentru mașinile de serie. Cel mai probabil, inginerii vor opta pentru instalarea unui roll cage, a unor scaune sport cu centuri de competiție și, bineînțeles, a unui sistem pentru stingerea incendiilor. Standard, unitatea W12 de 6.0 litri produce 635 CP la 6.000 rpm și 900 Nm începând cu 1.350 rpm. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 3.7 secunde, în timp ce viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 333 km/h.

La volanul acestui Bentley Continental GT îl vom vedea pe Rhys Millen, pilotul care în 2018 a stabilit recordul alături de SUV-ul Bentayga.

Rhys Millen la finalul urcării de la Pikes Peak din 2018.

"În momentul în care am aflat că Bentley vrea să concureze și în 2019 la Pikes Peak, mi-a fost foarte ușor să iau o decizie.

Continental GT și motorul W12 sunt două elemente de top cu ajutorul cărora vom încerca să dezvoltăm o mașină capabilă să stabilească un nou record", a declarat Rhys Millen.

Anul acesta, cursa de la Pikes Peak va avea loc în 30 iunie. Traseul măsoară aproximativ 20 de kilometri, are 156 de viraje, iar concurenții vor lua startul de la altitudinea de 2.862 de metri și vor urca până la 4.300 de metri.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru