Un BMW Z8 care i-a aparținut lui Steve Jobs a fost scos la licitație: roadsterul ar putea fi vândut pentru circa 350.000 de euro

de Daniel Popescu
Marti, 31.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un BMW Z8 care a fost cumpărat de Steve Jobs în 2000 și utilizat timp de 3 ani va fi scos la licitație pentru o sumă care ar putea ajunge la echivalentul a circa 350.000 de euro.

Steve Jobs, "părintele" unor dispozitive celebre precum iPod, iPhone sau iPad, a cumpărat în anul 2000 un BMW Z8, la scurt timp după ce a devenit CEO-ul Apple.

Desenat de celebrul Henrik Fisker, modelul constructorului german era echipat cu un motor V8 de 4.9 litri care genera 400 de cai putere și un cuplu de 500 Nm.

Mașina venea la pachet inclusiv cu un telefon Motorola cu clapeta, cu 7 ani înainte de lansarea pe piață a iPhone-ului. Exemplarul achiziționat de Jobs avea un exterior "titanium" și piele neagră la interior. Americanul a vândut însă mașina după numai 3 ani, iar acum va fi scoasă la licitație la New York.

Proprietarul actual deține o copie a certificatului original de înmatriculare emis în California sub numele "Jobs, Steven P", iar numărul de kilometri parcurși în total până în prezent este de 24.400 de kilometri. Casa de licitații RM Sotheby anticipează un preț de vânzare de până la 400.000 de dolari, echivalentul a aproape 350.000 de euro.

BMW Z8 s-a produs pe parcursul a numai 4 ani (1999-2003) și s-a remarcat în special prin faptul că a fost mașina condusă de James Bond în filmul The World is Not Enough din 1999.

Jobs nu era cunoscut drept un entuziast al mașinilor, însă pe lângă BMW Z8 a mai deținut Mercedes-Benz SLS și mai multe motociclete BMW.

Via Business Insider

Comentarii (1)

  • Jobs n-a avut SLS, ci SL. Chiar mai multe.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru