Un colecţionar britanic a plătit 650.000 de euro pentru o plăcuţă de înmatriculare personalizată cu inscripţia "25 O"

de Sebastian Toma
Marti, 02.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
John Collins, un colecţionar britanic, a plătit 518.000 lire sterline în cadrul unei licitaţii pentru dreptul de a deţine şi folosi plăcuţa de înmatriculare cu inscripţia "25 O".

Esential 25 de ani au trecut de când guvernul britanic organizează licitaţii pentru plăcuţe de înmatriculare personalizate.
Agenţia de înmatriculări şi permise auto din Regatul Unit a organizat o licitaţie în acest weekend care s-a încheiat cu un nou record pentru o plăcuţă de înmatriculare personalizată. Un colecţionar pe nume John Collins a achitat 518.000 de lire sterline pentru dreptul de a deţine şi folosi plăcuţele cu inscripţia ”25 O”. Suma reprezintă echivalentul a 650.000 de euro şi a fost achitată în urma câştigării unei licitaţii în urma căreia colecţionarul a declarat că ar fi plătit şi un milion de lire sterline pentru a obţine respectiva plăcuţă. Excentricul colecţionar, deţinătorul unei companii specializate în comercializarea automobilelor clasice şi cunoscută pentru expertiza în privinţa gamei Ferrari, a cumpărat şi plăcuţa de înmatriculare ”250 L” pentru alte 130.320 de lire sterline.

Aşa arată excentricul colecţionar John Collins.

Achiziţiile lui Collins nu au fost întâmplătoare, cele două plăcute urmând să fie folosite de Ferrari-urile sale clasice.

Dacă plăcuţa ”25 O” va fi folosită de modelul Ferrari 250 GT SWB, plăcuţa mai ieftină va fi utilizată de modelul Ferrari 250 GT Lusso din 1964, varianta cu ampatament mărit a modelului precedent. Plăcuţa inscripţionată ”25 O” reprezintă noul record al instituţiei britanice, care a organizat 150 de licitaţii în cei 25 de ani de când permite acest sistem pentru comercializarea plăcuţelor de înmatriculare. Recordul precedent era deţinut de plăcuţele cu inscripţia ”1 D” vândute în martie 2009 cu 357.000 de lire sterline.

Urmareste Automarket
Valoarea plăcuţei de înmatriculare "25 O" este ridicată datorită legăturii pe care o sugerează cu modelul Ferrari 250 GTO, cea mai scumpă maşină vândută vreodată într-o licitaţie, adjudecând suma de 38.1 milioane de dolari în 2014.
Echipat cu o plăcuţă personalizată, un exemplar 250 GTO din posesia lui Collins ar putea să-şi mărească semnificativ valoarea în cazul în care noul client este tot britanic şi va folosi vehiculul pe teritoriul Regatului Unit. În caz contrar, colecţionarul excentric va putea să păstreze plăcuţele pentru o vânzare ulterioară. Afzal Kahn, fondatorul Kahn Design, deţine plăcuţa inscripţionată "F1" şi susţine că a primit o ofertă de 6.9 milioane de euro pentru aceasta şi a refuzat.

Via Autoblog | Sursă foto 

Comentarii (1)

  • Andrei
    Niste cretini,mai bine ar folosi banii aceea in scopuri caritabile,sunt destui oameni care ar avea nevoie de acei bani in scopuri mult mai omenesti.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru