Un Corvette Grand Sport va fi vandut la licitatie

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 23.10.2008
Un prototip Corvette Grand Sport din 1963 va fi vandut la o licitatie in SUA. Numai cinci exemplare au fost fabricate.

General Motors a creat in 1963 un rival pentru Ford Shelby Cobra. Acesta era Corvette Grand Sport, un model exclusivist pe care americanii planuiau sa-l produca in 120 de unitati. Exemplarul cu numarul 2 va fi de vanzare la o licitatie din Statele Unite ale Americii.

Din pacate pentru fanii motorsportului si nu numai, GM a renuntat la activitatile competitionale in 1964 si astfel au fost fabricate numai cinci exemplare. Grand Sport a fost proiectat de catre raposatul Zora Arkus-Duntov, supranumit “tatal Corvette-ului”, cu scopul de a invinge in cursele de anduranta FIA si poate chiarin cursa de 24 ore de la Le Mans.

Cele cinci exemplare au fost construite manual si dau dovada de performante remarcabile pentru acea vreme, prin motoare puternice puse pe caroserii usoare. Acest model reprezenta conceptia suprema a unui Corvette pentru Zora Duntov.

Exemplarul scos la licitatie este in starea originala, nerestaurat, cu vopseaua originala din vremea in care masina era pilotata de George Wintersteen. Masina a avut doi proprietari, anume pilotul George Wintersteen si Roger Penske, proprietarul Penske Racing.

Masa acestuia, de 818 kg, combinata cu propulsorul V8 de 550 cai ofera lui Grand Sport performante de invidiat, cel putin in linie dreapta. Se pare ca aerodinamica modelului lasa insa de dorit si face masina extrem de dificil de controlat la viteze mari. Aceasta masina este cu siguranta cel mai important Corvette disponibil publicului, prin raritatea si importanta sa istorica.

Via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru