Un director emblematic al companiei Saab a decedat

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 12.05.2009
Fostul director al diviziei americane Saab s-a stins din viata in acest weekend. Bob Sinclair a fost un director ce a schimbat destinul companiei suedeze si a creat un model legendar – 900 Cabrio.

Bob Sinclair, un director emblematic al companiei Saab, s-a stins din viata pe 10 mai, la varsta de 77 de ani. Sinclair a schimbat soarta companiei Saab prin orientarea catre automobilele de clasa superioara si prin dezvoltarea modelului 900 Cabrio. Bob Sinclair a lucrat in industria auto timp de 33 de ani, ultimii 12 ani din cariera fiind petrecuti la Saab.

Americanul se straduia inca de la inceputul anilor 1980 sa mareasca lista de dotari standard a autoturismelor Saab pentru a amplasa producatorul suedez in clasa premium si a mari profiturile companiei. In urma eforturilor sale, compania Saab i-a permis sa vanda 1.000 unitati ale modelului 900 configurate dupa bunul plac. Bob Sinclair nu a stat pe ganduri si a creat o versiune decapotabila a acestui model impreuna cu un producator american.

Saab 900 Cabrio a fost prezentat la editia 1983 a Salonului Auto de la Frankfurt. Modelul 900 Cabrio s-a dovedit a fi un succes in ciuda faptului ca majoritatea producatorilor de automobile nu mai fabricau modele decapotabile. Saab a inceput productia lui 900 Cabrio la inceputul anului 1986 si a oferit chiar si versiuni de performanta ale acestuia ulterior.

Via | AutomotiveNews

Taguri: 900, 900 Cabrio, Saab

Comentarii (1)

  • sa-i fie tarana usoara
    In primul rand, odihneasca-se in pace!

    A reusit un lucru inedit. SAAB 900 Cabrio provine dintr-un model foarte detestat la vremea lui, considerat a fi foarte urat. Este vorba de SAAB Sedan sau Saab 90, cum i se mai spunea. A fost precum povestea lebedei, din bobocul urat creste superba lebada. SAAB 900 seria 1 (adica modelul produs pana in 1993) si 900 Cabriolet, tot seria 1, sunt actualmente cele mai iubite modele ale producatorului suedez. Presa germana le numeste "modele legendare".
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru