Un director Google a cumpărat Ferrari-ul 599XX Evoluzione licitat pentru victimele cutremurului din Italia

de Bogdan Mirică
Luni, 10.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a obţinut 1.8 milioane de euro în urma licitaţiei organizate pentru ajutorarea victimelor cutremurului petrecut în mai, în Italia. Vedeta a fost exemplarul 599XX Evoluzione.

La sfârşitul lunii mai, Ferrari anunţa că va scoate la licitaţie, pe site-ul său oficial, un exemplar 599XX Evoluzione pentru a ajuta victimele cutremurului înregistrat în regiunea Emilia Romagna tot în primăvară.

Italienii s-au ţinut de cuvânt şi au înmânat cheile supercarului noului său proprietar în weekendul care tocmai a trecut. Exemplarul 599XX Evoluzione, vopsit în culoarea galben, a fost cumpărat de către Benjamin Sloss, unul dintre directorii Google, pentru o sumă totală de 1.4 milioane de euro.

Alături de supercarul italian, Ferrari a mai licitat şi alte obiecte de colecţie, printre care un un motor V8, folosit pe unul din monoposturile de Formula 1 din anii trecuţi, echipamentul piloţilor Fernando Alonso şi Felipe Massa, dar şi alte obiecte promoţionale, regăsite de obicei în cadrul Ferrari Store. În urma acestor licitaţii, Ferrari a adunat 1.8 milioane de euro, pe care i-a donat deja victimelor cutremurului.

Ceremonia de înmânare a cheilor supercarului a avut loc weekendul acesta la Monza, în prezenţa piloţilor Ferrari, Fernando Alonso şi Felipe Massa.

De altfel, clientul a primit şi o fotografie cu cei doi piloţi, în semn de mulţumire.

Ferrari 599XX Evoluzione este o maşină extrem de rară, care nu a fost omologată pentru stradă, dar care promite performanţe uluitoare pe circuit, graţie celor 750 de cai putere şi a cuplului motor de 700 Nm. Nu trebuie să uităm nici de masa redusă cu 35 de kilograme şi nici de elementele aerodinamice speciale. 

via autoblog

Comentarii (1)

  • CInste lor, bravo Ferrari !!!
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru