Un exemplar 275 GTB din 1967 a devenit al doilea cel mai scump Ferrari vândut vreodată la licitaţie

de Mircea Meșter
Luni, 19.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
27.5 milioane de dolari. Aceasta este suma pe care importatorul oficial al mărcii Ferrari în SUA a scos-o din buzunar pentru a intra în posesia unuia dintre cele mai rare modele ale Căluţului Cabrat.

Esential 27.5 milioane de dolari este suma de vânzare a exemplarului Ferrari 275 GTB/4*S N.A.R.T Spider scos la licitaţie de RM Auctions.
300 de cai putere dezvoltă motorul V12 de sub capota modelului italian.
Weekend-ul care tocmai s-a încheiat a scris o nouă pagină de istorie auto. Nu vorbim de lansarea noului M4 Coupe în versiune concept şi nici de prototipul Elmiraj, prezentat de Cadillac, ci de o licitaţie organizată de celebra casă de licitaţii RM Auctions în Monterrey, California. În cadrul acesteia a fost vândut unul dintre cele doar 10 exemplare produse vreodată ale modelului Ferrari 275 GTB/4*S N.A.R.T. Spider, iar suma scoasă din buzunar pentru maşina plină de istorie este una foarte importantă: 27.5 milioane de dolari, echivalent al 20.6 milioane de euro.

Maşina a fost cumpărată de importatorul Ferrari în America de Nord, Luigi Chinetti, şi este unul dintre cele mai rare Ferrari-uri existente în acest moment în lume.

Exemplarul 275 GTB/4*S N.A.R.T. Spider scos la licitaţie este cu atât mai special cu cât a fost deţinut de reprezentanţii unei singure familii de la achiziţia iniţială şi până astăzi. Întreaga sumă adunată în urma licitaţiei va fi donată unor organizaţii caritabile de care fusese legat Eddie Smith Senior, ultimul deţinător al maşinii.

Ferrari 275 GTB/4*S N.A.R.T Spider este cel mai plăcută maşină sport a lumii.

Revista Road&Track
1967
Modelul Ferrari 275 GTB/4*S N.A.R.T. Spider beneficiază de aportul unui motor V12 de 300 de cai putere cuplat la o transmisie manuală cu 5 trepte. Maşina are discuri de frână pe toate cele patru roţi şi un şasiu tubular, fiind unul dintre modelele sport cele mai apreciate ale secolului trecut. Maşina a făcut echipă cu succes cu Denise McCluggage şi Pinkie Rollo la Sebring, ulterior apărând în filmul The Thomas Crown Affair alături de celebrul Steve McQueen. De altfel, McQueen a îndrăgit atât de mult această maşină, încât şi-a comandat un exemplar pentru el imediat după terminarea filmărilor.

Exemplarul Ferrari vândut de RM Auctions în acest weekend se clasează pe poziţia a doua în clasamentul celor mai scumpe Ferrari-uri din istorie.

Pe primul loc continuă să se afle un Ferrari 250 GTO din 1967 care fusese pilotat de Stirling Moss şi care a fost achiziţionat de un colecţionar la o licitaţie contra sumei de 35 de milioane de dolari. 

via MSN

Comentarii (2)

  • Tembelisme.....cu banii aia cumperi toate hypercar'urile noi si sunt incomparabile la orice capitol ca vechitura aia.
    6 3
  • ...la banii astia merita incercat...cateva exemplare contrafacute,daca tine....
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru