Un exemplar vândut la fiecare 12 minute: Nissan se laudă cu rezultate record pentru noua generație Leaf în Europa

de Petre Barac
Joi, 08.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a anunțat la Geneva că noua generație Leaf se bucură de mare succes în Europa, un exemplar fiind vândut la fiecare 12 minute. Japonezii susțin că au primit peste 19.000 de comenzi pentru noul Nissan Leaf.

Lansată anul trecut, noua generație a electricei Leaf înregistrează rezultate foarte bune în Europa, fiind în cărți pentru ocuparea poziției de lider în topul vânzărilor în 2018, peste Renault Zoe și BMW i3. 

Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, Nissan a anunțat că a primit, în total, peste 19.000 de comenzi pentru noul Leaf, un exemplar fiind vândut la fiecare 12 minute.

Cu peste 300.000 de exemplare livrate din 2010 și până acum, Nissan Leaf este mașina electrică vândută cel mai bine în toată lumea.

“Comenzile din Europa au depășit cota 19.000, inclusiv cele 13.000 de comenzi plasate înainte ca mașina să fie disponibilă în showroom-uri. În prezent, un exemplar al noului Leaf se vinde la fiecare 12 minute în Europa,” potrivit unui anunț al constructorului nipon.

Nissan Leaf are o autonomie de 378 de kilometri cu o singură încărcare, conform standardului european NEDC, un motor cu o putere de 110 kW (150 CP) și un cuplu de 320 Nm. Automarket a testat deja noul Leaf, iar impresiile noastre pot fi citite AICI.

Japonezii au spus că vor prezenta o versiune mai puternică, cu o mai mare capacitate a bateriei, până la sfârșitul anului 2018.

Via Insideevs

 

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    Urmatoarea versiune de NISSAN Leaf va avea o baterie de acumulatori cu o capacitate de 60 kWh si va apare, pentru comercializare, in anul 2019.

    Vezi stirea de mai jos:

    https://insideevs.com/6-electric-cars-cost-least-per-kilowatt-hour/
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru