Un Ferrari FXX s-a vandut cu 2.6 milioane de euro

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 30.01.2008
Unul din cele 29 de exemplare Ferrari FXX produse de Scuderia italiana s-a vandut cu 2.6 milioane de euro.

Esential

2.6 milioane de euro este pretul pe care l-a platit un colectionar pentru Ferrari FXX.
29 de exemplare ale supercarului italian au fost produse de Ferrari.

Lumea colectionarilor auto a marcat o noua premiera, in acest weekend un model Ferrari FXX fiind vandut in cadrul unei licitatii cu mai bine de 2.6 milioane de euro.

Masina i-a apartinut initial unui important om de afaceri din Yokohama, Japonia, care se pare ca a avut legaturi stranse cu oficialii italieni, supercarul FXX fiind un model extrem de rar, vandut doar apropiatilor Scuderiei.

Italienii nu au produs decat 29 de exemplare ale modelului care au fost apoi vandute doar membrilor privilegiati ai clubului Ferrrari. Acestia se presupune ca au sau au avut in garaj mai multe versiuni V12 ale supercarurilor produse de Scuderie si au legat o relatie stransa cu brandul italian.

Desi nu a fost imbunatatit cu pachetul Evoluzione prezentat in premiera anul trecut, exemplarul s-a vandut rapid la o licitatie organizata in Dubai cu 2.6 milioane de euro.

Ferrari FXX este un supercar foarte rar, dezvoltat de italieni pentru a testa noi tehnologii care sa fie mai apoi imprumutate de viitoarele modele din gama.

Cei care au devenit proprietari ai supercarului au primit accesul pe circuitul de testare Ferrari de la Fiorano unde se pot bucura de un echipaj de asistenta si toate accesoriile necesare.

via: MotorAuthority

 

Comentarii (1)

  • ....
    super masina...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru