Un Ford Mondeo ECOnetic a parcurs 2161 de km cu un plin

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 30.09.2011
Cu doar 70 de litri de carburant în rezervor, doi norvegieni au parcurs un total de 2161 de kilometri la volanul unui Ford Mondeo ECOnetic cu motor diesel de 1.6 litri.

Esential

3.2 litri/100 de kilometri a consumat Mondeo ECOnetic.
2161 de kilometri au parcurs norvegienii până la epuizarea plinului.

Doi norvegieni, Henrik Borchgervink şi Knut Withil, au decis să dovedească tuturor că Ford poate fi o alternativă ecologică şi economică mulţumită noii tehnologii ECOnetic. Pentru a demonstra tuturor că automobilele diesel pot impresiona atunci când vine vorba de autonomie, cei doi scandinavi au umplut cu 70 de litri rezervorul unui Mondeo Wagon în versiune 1.6 TDCi.

Punctul de plecare al expediţiei a fost portul Murmansk din Rusia, break-ul traversând apoi Norvegia, pentru a sfârşi fără combustibil în oraşul suedez Uddevalla. La finalul călătoriei, cei doi temerari au totalizat 2161,5 kilometri în doar 40 de ore de condus fără oprire.

O asemenea autonomie a fost posibilă doar prin obţinerea unui consum mediu de numai 3.2 litri/100 de kilometri, cu 25% mai mic decât cel anunţat oficial de constructorul din Detroit.

Se pare însă că rezultatul ar fi fost mult mai bun, cel puţin judecând după spusele lui Borchgervink. "Având în vedere condiţiile de drum dificile de la începutul traseului, în Rusia, şi mai apoi cei 1000 de kilometri parcurşi pe ploaie şi vânt puternic, în Finlanda şi Suedia, performanţa este cu atât mai impresionantă." 

via | carscoop

Comentarii (7)

  • .marius.
    40 de ore de condus fara oprire ?! Grows...:|.
    2 6
  • cupitza
    consum
    ... si eu conduc la 50 km/h intr-a cincea si obtin un consum sub cel dat de producator... sa fim seriosi, performante din astea poate obtine oricine. consumul dat de producator este la o anumita viteza (de croaziera, sa-i zicem, adica la 90 km/h). daca scazi sub viteza respectiva, normal scade si turatia, respectiv consumul. deci nu e nicio grozavie.
    2 9
  • mda... si eu am mers cu 3.8 (diesel de doi litri...) si m-am simtit extraordinar de bine cand am fotografiat bordul ... dar sincer nu as mai repeta afacerea pentru ca ma simteam ca un bosorog senil ruland cu 50-90 km/h si accelerand insesizabil (noroc cu drumul ca avea doua benzi pe sens).
    11 1
  • @unkle
    Eu am scos 3.7 cu 1.6 TDCi ala pe Focus, fara sa fie ECOnetic. Si nici n-am incercat sa fiu economic, doar am mers in limita legala, cu 70-100km/h. Eu m-am simtit foarte satisfacut si placut surprins, in cartea masinii scrie 4L/100km consum extraurban. Motoare bune.

    Acum o sa vina unu si o sa zica ca el a scos 3.6 si ca Megane-ul lui e mai tare :)
    8 1
  • Cupitza, consumul este dat dupa un test facut in conformitate cu niste norme extrem de exacte in care este spus cat si cum trebuie sa mearga masina. Producatorii testeaza ciclurile standardizate in UE si anunta rezultatele lor ... pentru ca, mergand cu 90km/h intr-a 6-a o sa consumi mult mai putin decat este scris in cartea masinii ... problemele incep sa apara cand mai depasesti..cand mai franezi... :)
    3 0
  • *****
    abureala si iar abureala cu consumul nu poti merge fara oprire 40 h ,conducatori nu si-au facut nevoile fixiologice aproape 4 zile interesant ,ce sa mai spunem de mancare cred k au mancat pufuleti si nu cred ca au mers numai pin campie si nu au avut nimic de urcat.....daca as avea masina nas fi mers in veci in halul ala pentru consum ....numai 1 /500 000 merge cu masina la viteza aia sa scota consum
    1 7
  • bolovan
    E multi si e destepti
    @antonny o zi jumate...aproape doua zille. Adica Plauzibil
    @cupitza ei au scos MEDIA 54 km/ora. viteza medie != viteza de croaziera.
    Ca sa fiu mai explicit: Eu am mers Timisoara-Tg Jiu-Timisoara, cu o viteza medie de 68km/ora. Asta insemnand: 110-120 km/ora afara si 60-65 km/ora in localitati. Mergand cu 90-100 km/ora afar si 60-65 in clocalitati, scot o medie orara de 64km/ora.
    De unde trag concluzia ca ei au mers cu aprox 50-60 km/ora in localitati si 70-80 km/ora afara. Media orara ii destul de modesta. Si consumul nu-i atat de extraordinar (ii extraordinar prin prisma masinii cu care-i facut: o masina nu foarte usoara...)
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru