Un Hyundai Santa Fe și strănepotul exploratorului Ernest Shackelton au reușit să traverseze Antarctica

de Bogdan Mirică
Vineri, 21.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În cadrul unei expediții desfășurate la finalul anului trecut, un Hyundai Santa Fe cu puține modificări față de versiunea standard, a reușit să traverseze Antarctica. În mașină s-a aflat și strănepotul celebrului explorator Sir Ernest Shackelton.

Atunci când te uiți la un Hyundai Santa Fe pe stradă nu-ți imaginezi că un crossover inofensiv la prima vedere poate traversa Antarctica de la un capăt la altul.

S-a întâmplat la finalul anului trecut, când strănepotul celebrului explorator Sir Ernest Shackelton a traversat continentul pe urmele străbunicului său. Spre deosebire de acesta, strănepotul a avut alături de el o echipă numeroasă și o mașină capabilă să facă față provocării.

Santa Fe-ul folosit în expediție a venit în configurația standard, de stradă, și apoi a fost modificat ușor de liderul expediției, Gisli Johnson. Acesta a instalat anvelope uriașe, cu o presiune scăzută și o suspensie revizuită. Motorul de 2.2 litri diesel a fost păstrat în forma standard și se pare că a funcționat fără probleme pe toată durata expediției.

Alături de Hyundai Santa Fe, exploratorii au traversat un ghețar uriaș denumit Ross Ice Shelf, cu multe crevase ascunse și văi adânci.

Liderul expediției a declarat la final: „Din experiența acumulat în traversările anterioare ne așteptam să întâmpinăm mai multe probleme.

Am avut însă o echipă bună, iar expediția a fost foarte bine pregătită. Cea mai lungă pauză pentru reparații a durat 45 de minute și a fost cauzată de un șurub care nu fusese bine strâns. Mulți n-au crezut posibil scenariul nostru, dar la final ne-au strâns mâna și s-au mirat că am reușit”, a declarat Gisli Jonsson.

Comentarii (1)

  • Nu vad eu bine sau se vede ca au cocotat caroseria monococa pe un sasiu?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru