Un inginer Koenigsegg va construi o versiune moderna a lui Volvo P1800

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 06.05.2009
Un suedez care lucreaza la fabrica Koenigsegg va renaste inca un Volvo clasic. De data aceasta, Mattias Vocks va crea versiunea moderna a lui Volvo P1800.

Suedezul Mattias Vocks este cunoscut pentru prezentarea modelului VOX Amazon in editia 2006 a Salonului de Tuning SEMA. Acest model este bazat pe un Volvo din 1967 si are un motor ce dezvolta 600 CP. Mattias Vocks a primit ajutorul lui Bo Zolland de la casa de design Vizualtech pentru a realiza un nou model, bazat pe Volvo P1800.

Modelul Volvo P1800 este cunoscut publicului prin aparitia sa in serialul britanic "Sfantul", unde acesta era condus de Roger Moore, actorul in rol principal. Mattias Vocks doreste sa aduca coupe-ul suedez la standarde moderne de eleganta si aerodinamica. Noua creatie a lui Mattias Vocks va avea podeaua plata si un difuzor de aer montat in partea din spate. Partea frontala a fost alungita cu 70 de milimetri, pe cand ampatamentul a ramas neschimbat.

Modelul va fi propulsat de un motor V8 de 4.4 litri, ce poate fi gasit sub capota lui Volvo XC90. Spre deosebire de unitatea gasita pe SUV-ul suedez, motorul noului P1800 va fi supraalimentat cu un turbocompresor si va dezvolta circa 600 CP, pe care ii va transmite puntii spate prin intermediul unei transmisii manuale cu sase trepte.

Suedezul va construi acest model in serie limitata candva in viitorul apropiat. Pretul si detaliile complete ale acestui model vor fi dezvaluite ulterior.

Via | AutoExpress

Comentarii (2)

  • Tiganu
    Da!
    Super tare! Cumpar si eu una!
    1 1
  • mihail
    :))
    frumoasa masina
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru