Un Mercedes-Maybach G650 Landaulet a ajuns în România: exemplarul poate fi admirat în cadrul galeriei Țiriac Collection

de Cornel Șocariciu
Luni, 05.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un exemplar Mercedes-Maybach G650 Landaulet poate fi admirat în cadrul galeriei Țiriac Collection. Modelul contructorului german dispune de un motor V12 de 6.0 litri are produce 630 de cai putere și 1.000 Nm.

Mercedes-Maybach G650 Landaulet a fost prezentat în premieră la începutul anului trecut. Primul SUV Mercedes pe care apare inscripția Maybach face parte dintr-o ediție limitată la 99 de exemplare, iar unul dintre acestea poate fi admirat în cadrul galeriei Țiriac Collection.

Sub capotă, Mercedes-Maybach G650 Landaulet are un V12 biturbo de 6.0 litri care produce 630 de cai putere și 1.000 Nm. Exemplarul expus în cadrul galeriei este vopsit în nuanța Designo White 2 Bright și are un plafon negru, iar logo-ul Maybach, prezent în mod normal pe tetierele modelului, a fost înlocuit cu "Țiriac Collection".

Mercedes-Maybach G650 Landaulet are o lungime de 5.345 de mm, ampatamentul măsoară 2.428 de mm, iar garda la sol ajunge la 45 de centimetri. Tot în cadrul galeriei Țiriac Collection, fanii constructorului german pot admira și modelul Mercedes-Maybach S650 Cabriolet.

În cadrul conferinței de presă, Ion Țiriac a declarat că a comandat și un Mercedes-AMG Project One.

Hypercarul cu tehnologie de Formula 1 va fi produs în doar 275 de exemplare. Acesta integrează un propulsor turbo V6 de peste 680 de cai putere și patru motoare electrice. În total, AMG Project One promite peste 1.000 de cai putere. Sprintul de la 0 la 200 km/h se desfășoară în mai puțin de 6 secunde, iar viteza maximă este de 350 km/h.

Comentarii (7)

  • ...L-o fi plătit în mistreți?! :-) Și cu ce discount, că D. Zetsche-i doar unul din prietenii lui daimler-iști cam prea iubitori de sînge (și exprimarea omnipotenței lor inclusiv prin lașa apăsare p-un trăgaci.)

    Serios acu, dincolo de frustrarea unora fiindcă prețu-i peste cel al legendarului mistreț cu colți de argint, colecțiile astea de miliardari sînt totuși utile visătorlor care n-au ocazia/norocul vizitării multor saloane auto.
    ...Și totuși, intrarea ar putea fi liberă - zic și eu.
    14 4
  • Desi nu sunt fan Tiriac, am vazut un interviu cu el acum cateva zile pe Youtube unde vorbea despre colectia lui si m-a impresionat placut. Se vede ca e pasionat. A vorbit de Ferrari-uri pe care nu ar fi trebuit sa le vanda, despre Mercedesul construit pentru Fangio, licitatii, iar la final a facut si o gluma despre Ilie Nastase.
    7 4
  • @Kirotractor

    Colectia Dl.ui Tiriac nu este utila doar celor care nu au ocazia sa viziteze saloane auto ci si celor care iubesc masinile vechi. De altfel cred ca aceasta reprezinta cea mai interesanta componenta a acestei colectii. Si de ce ar fi gratuita? Toate muzeele marilor producatori percep pentru vizitare o suma de bani! Nu vad de ce ar fi gratuita vizitarea unei colectii ale carei exponate au costat milioane de euro.
    7 5
  • din poza 1 deducem ca e o oglinda sau sunt 2 S650 Cabriolet acolo?
    0 0
  • Octavian
    Am vizitat Tiriac Collection acum cateva luni. Va recomand sa mergeti odata. Nu ma asteptam sa vad atat de multe masini si unele chiar te impresioneaza.
    1 0
  • Adrian C
    @dany
    Sunt 2. Unul il foloseste personal zi de zi a spus si al doilea il tine de colectie conservat cat mai bine acolo.
    2 0
  • pai trebuia sa ia si doua G650 Landaulet... unul pt colectie iar celalat pt carat mistretii
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru