Un milion de mașini Mercedes chemate în service pentru probleme la airbag-uri: sunt vizate mașini din SUA, Marea Britanie, Canada și Germania

de Petre Barac, Foto: Mercedes
Marti, 17.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler a chemat la verificări în service un milion de autoturisme și SUV-uri Mercedes vândute la nivel global, pentru o posibilă problemă provocată de umflarea accidentală a airbag-urilor.

Grupul german Daimler are din nou probleme cu airbag-urile instalate pe mașinile sale. În luna februarie, nemții au chemat în service 840.000 de mașini în Statele Unite pentru posibile defecte la airbag-uri.

De această dată, recall-ul vizează un milion de autoturisme și SUV-uri Mercedes după cum urmează: 495.000 de vehicule în SUA, 400.000 în Marea Britanie, 76.000 în Canada și alte câteva sute de mii din Germania.

Potrivit companiei, o descărcare electrostatică, cumulată cu un arc defect, poate duce la o umflare neintenționată a airbag-ului din fața șoferului.

Rechemarea la service acoperă modelele din Clasele A, B, C și E precum și CLA, GLA și GLC vândute în perioada 2012 – 2017.

Daimler subliniază că această problemă nu are legătură cu scandalul provocat de airbag-urile defecte furnizate de producătorul japonez Takata, care a retras de pe piață aproximativ 100 de milioane de airbaguri vândute la nivel mondial.

Via Autonews

 

Comentarii (4)

  • Cineva
    Calitatea masinilor zilelor noastre.....nu merita sa iti mai cumperi masina noua !
    7 9
  • @Cineva Merita, ca la un sh din vest la mana a paispea nu te mai cheama nimeni la recall.

    E adevarat ca desi le vedem camuflate si testate cel putin 2 ani inainte de intrarea in productie, masinile noi au scapari, insa e normal: au o tona de senzori, dotari si soft vs. cele de acum 40 de ani care erau pur mecanice si eventual aveau doar un twist de electric/hidraulic in cazul celor americane.
    10 6
  • Se numește uzură programată, iar testele alea făcute înainte de intrarea în producție verifică și dacă se strică ceva mai târziu decât este programat. Iar când se întâmplă asta se consideră că s-a greșit pe undeva.
    6 0
  • Edikkk
    hmmm... ca expresii de jurnalism

    citesc de multe ori expresia "explozia preturilor" asa de speriat pensionarii... fara sa stim oare ca o explozie este o reactie care duce la marirea volumului initial de sute daca nu de mii de ori intr-o unitate mica de timp !!!

    eeehh... in aceasta stire se spune de "duce la o umflare neintenționată a airbag-ului"

    umflare...

    Care umflare domnilor ?? este ditamai explozia !!!

    Traim intr-o lume cu susul in jos !
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru