Un nou concept pentru centenarul BMW: Vision Next 100, motocicleta electrică fără accidente pentru care nu ai nevoie de cască şi costum

de Daniel Popescu
Miercuri, 12.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a prezentat un nou concept inedit care marchează 100 de ani de istorie pentru BMW: o motocicletă electrică cu o construcţie care împiedică producerea accidentelor. Prin urmare, nu mai ai nevoie de cască şi costum.

BMW se joacă din nou cu imaginaţia noastră. După ce am văzut o serie de concepte inedite pentru brandurile BMW, Mini şi Rolls-Royce, a venit rândul diviziei de motociclete să lanseze un concept pentru a marca 100 de ani de existenţă a constructorului german.

Motocicleta propusă de BMW are şanse minime să ajungă vreodată în producţia de serie, însă acest lucru nu ne împiedică să apreciem imaginaţia de care au dat dovadă designerii şi inginerii companiei.

Motocicleta propune un design neconvenţional nu numai pentru că este electrică, ci şi datorită cadrului neobişnuit care îşi schimba forma atunci când iei viraje. Pneurile joacă rol de suspensie, iar motocicleta este capabilă să-şi menţină echilibrul pe şosea indiferent de acţiunile motociclistului.

Tocmai de aceea, BMW crede că nu poţi avea vreodată vreun accident cu această motocicletă, astfel că, implicit, nu ai nevoie de cască sau de costum de protecţie. În schimb, BMW propune utilizarea unui vizor special pentru a obţine informaţii în timp real despre condiţiile din trafic, dar şi a unui costum cu funcţii de încălzire şi răcire, în funcţie de condiţiile meteo, pentru un confort sporit.

Începând din primăvara acestui an, BMW a prezentat o serie de concepte care prefaţează următorii 100 de ani ai producătorului.

Primul pe listă a fost BMW Vision Next 100, cu un design futurist şi interior minimalist, în timp Mini Vision Next 100 a propus la rândul său un design cât mai simplu şi funcţii de pilotaj autonom pentru confortul sporit al şoferului.

La rândul său, Rolls-Royce Vision Next 100 oferă o interpretare fantezistă a maşinilor de lux din viitor, care nici măcar nu vor mai avea volan, ci "doar" un lounge ultraelegant în care pasagerii sunt întâmpinaţi de un spaţiu concentrat 100% pe confort.

Via BMW

Comentarii (1)

  • Nu cumva e și autonomă?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru