Un nou parteneriat pentru Uber: Mercedes va furniza maşini autonome pentru serviciul de transport

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 01.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes va dezvolta maşini autonome pentru serviciul de transport Uber, însă cele două părţi nu au oferit detalii despre anul în care vor începe livrările.

Constructorii auto privesc cu interes serviciile de transport, datorită oportunităţilor pe care le vor deschide maşinile autonome.

Dacă Volkswagen a ales chiar să-şi fondeze propriul brand Moia, constructorul german Daimler, care deţine marca Mercedes, a anunţat semnarea unui parteneriat cu serviciul de transport Uber, pentru care va deveni furnizor de maşini autonome. Detaliile parteneriatului sunt mai degrabă omise, întrucât cele două părţi nu menţionează nimic despre anul în care Mercedes va începe livrările de maşini autonome sau valoarea financiară a acordului.

"Ca inventator al automobilului, Daimler vrea să fie lider în condusul autonom. Acesta este unul dintre cele mai fascinante aspecte ale reinventării mobilităţii", spune Dieter Zetsche, CEO-ul Daimler, în cadrul unui comunicat de presă.

Urmareste Automarket
La rândul lor, oficialii Uber afirmă că parteneriatele cu constructori auto sunt esenţiale, întrucât procesul de dezvoltare a unei maşini este prea complex pentru a putea fi realizat cu uşurinţă de o companie care are un alt domeniu de activitate.

"Constructori precum Daimler sunt cruciali pentru strategia noastră pentru ca Uber nu are experienţă în producţia de maşini.

De fapt, procesul de construcţie este foarte greu. Asta a devenit clar când am vizitat o fabrică şi am văzut cât de mult efort se depune lin designul, testarea şi construirea maşinilor", explica Travis Kalanick, CEO-ul Uber.

Anterior, Uber a semnat un parteneriat cu Volvo în valoare de 300 de milioane de dolari pentru dezvoltarea de maşini autonome.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru