Un nou record pentru cea mai îngustă parcare laterală din lume: spaţiu de 8 centimetri între maşini

de Sebastian Toma
Vineri, 21.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un chinez pe nume Han Yue a reuşit să doboare pentru a doua oară recordul mondial pentru cea mai îngustă parcare. Acesta a parcat lateral un Mini Cooper într-un spaţiu care avea liberi doar opt centimetri în plus faţă de lungimea maşinii.

MINI Cooper este din nou modelul cu care este obţinut recordul mondial Guinness pentru cea mai îngustă parcare laterală din lume. Chinezul Han Yue a reuşit să-şi recupereze titlul după ce a reuşit să parcheze un Mini Cooper de a treia generaţie, adică modelul aflat acum în producţie, într-un spaţiu cu doar opt centimetri mai mare decât lungimea maşinii. Faţă de deţinătorul precedent al recordului şi cel care l-a detronat în iulie 2013, Alastaier Moffatt, Han a reuşit să obţină un ecart de 0.6 centimetri. Vechiul record era considerat imbatabil de mulţi experţi din lumea auto, dar chinezul a reuşit din nou incredibilul şi asta cu o zi înainte de data la care ar fi trebuit să îşi efectueze încercarea de doborâre a recordului.

Noul Mini - imagini şi detalii oficiale cu a treia generaţie

Regulamentul Guinness obligă concurenţii să deruleze această încercare de doborâre a recordului la categoria parcare laterală pe asfalt uscat, iar prognoza meteo din zona respectivă a Chinei anunţa ploaie pentru ziua în care Han vroia să doboare recordul. Aşa că a preferat să facă totul cu o zi înainte, chiar înainte de etapa ”China Drift Championship” derulată la Chongqing Olympic Park.

Tot acolo, Han a reuşit şi o demonstraţie impresionantă după ce şi-a condus maşina pe două roţi în linie dreaptă în timp ce în jurul lui un alt pilot făcea o demonstraţie de drift cu un BMW M4. Provocarea pilotului care conducea modelul M4, Zgang Shengjun, a fost de a face 10 ”cerculeţe” complete în jurul Mini-ului condus pe două roţi în doar 60 de secunde.

Preţuri pentru noua generaţie Mini în România: start de la 20.900 euro

Recordul din 2014

O demonstraţie de îndemânare alături de alt drifter chinez

Recordul lui Han din 2012

Via Guinness

Comentarii (2)

  • someone
    si acum din cate miscari o scoate de acolo? :)))
    11 3
  • R: depinde de latimea anvelopelor
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru