Un nou rival al lui Toyota Prius: Volkswagen pregăteşte un hibrid dedicat cu motor electric de 40 CP şi consum de 3 litri/100 km

de Daniel Popescu
Marti, 15.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen ar putea lansa un hibrid dedicat echipat cu un motor electric de 40 CP şi care va consuma 3 litri/100 km. Noul model s-ar putea numi Volkswagen XL3.

Volkswagen şi-a anunţat intenţia de a lansa numeroase modele electrice şi cu propulsie hibridă până în 2020, ca reacţie la scandalul Dieselgate care a afectat semnificativ compania.

Unul dintre primele modele de acest gen ar putea fi un hibrid dedicat care să intre practic pe o piaţă dominată de Toyota Prius. Informaţia a fost dezvăluită de publicaţia britanică Auto Express, care nu oferă nicio dată posibilă de lansare, dar care furnizează câteva informaţii interesante.

Astfel, hibridul ar urma să folosească un tren de rulare de generaţie nouă, introdus în premieră pe Volkswagen Yetta Hybrid, cu o versiune modificată a motorului de 1.4 litri în 4 cilindri. Motorul electric ar urma să fie amplasat între motorul cu combustie internă şi cutia de viteze automată şi ar urma să aibă 30 kW, echivalentul a 40 CP.

Urmareste Automarket
În plus, bateria Li-Ion ar avea un voltaj scăzut pentru a asigura o autonomie simbolică de 1.6 kilometri.
Consumul de carburant al noului model este estimat la 3 litri/100 km, ceea ce explică şi numele ales de germani: Volkswagen XL3, cu aluzie la modelul XL1 (foto) cu consum de 1 litru/100 km produs în ediţie limitată.

Pe lângă acest model nou, Volkswagen va introduce versiuni hibride pe aproape toate modelele sale convenţionale.

Via GreenCarReports

Comentarii (2)

  • rotila
    @ DP
    dedicat cui ???
    5 0
  • vw ,,mai baga o fisa,, dupa esecul cu tdi.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru