Un pick-up american a ajuns la 1 milion de mile parcurse

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 12.02.2008
Un Chevrolet Silverado din 1991 a ajuns la 1 milion de mile parcuse, aproximativ 1.600.000 de km.

Esential

1.600.000 de kilometri a parcus Chebrolet-ul Silverado detinut de un american de Wisconsin.

Putine automobile se pot lauda ca au rezistat sau au ajuns la 1 milion de mile parcuse, echivalentul a 1.600.000 de kilimetri. O prima astfel de izbanda a fost reusita de un american din Wisconsin care a facut 1 milion de mile cu Saab 900 SPG pe care l-a achizitionat in 1989 si care avea inca motorul si turbina originale.

Noua isprava de genul acesta vine tot din Wisconsin, locul in care traieste Frank Oresnik, posesorul unui pick-up Chevrolet Silverado din 1991. Oresnik si-a achizitionat aceasta masina in 1996 si a cumpart-o cu 41.000 de mile parcuse.

De atunci si pana in prezent americanul a reusit sa completeze golul pana la 1 milion de mile. Performanta inregistrata a fost posibila si datorita muncii prestate de Frank Oresnik, acesta fiind distribuitor de fructe de mare in Midwest.

Oresnik a declarat ca in toata perioada in care a mers cu automobilul-vedeta a efectuat aproximativ 300 de schimburi de ulei. Americanul a continuat spunand ca aceasta realizare este o usurare pentru el, mai ales dupa campania publicitara sustinuta de Chevrolet si transmisa la nivel national prin CBS.

Posesorul automobilului cu 1 milion de mile la bord a mai dezvaluit presei americane ca exista unele propuneri din partea Chevrolet si a Shell Oil ca masina lui sa fie cumparata, pentru a fi expusa ca piesa de muzeu.

Via | www.examiner.com

Comentarii (8)

  • AndreiRN
    Calitate USA
    Mai trebuie sa fac vreun comentariu.
    0 0
  • george
    NU MAI TREBUIA...
    @ AndreiRN...dar n-ai putut sa te abtii sa mai lansezi o petarda...Parca ti-am mai zis...de vreo 14 ori...multe masini europene produse in perioada aia aveau o fiabilitate comparabila in conditii de utilizare similare...chiar tu ziceai ca ai un Merc din 1900 toamna care merge de rupe...Calitatea USA de care povestesti tu a fost doar un vis frumos care s-a transformat intr-un cosmar crancen...Prabusirea celor 3 mari nu se datoreaza numai slabei calitati dar asta a fost una dintre problemele cruciale...Nu mai face atata pe prostu` ca exista riscuri mari sa se intample ceva grav...stii tu vorba aia romaneasca...cred...
    0 0
  • da
    Si Volvo detine aceasta performanta .....
    0 0
  • victor
    "kilimetri" ?
    0 0
  • impresionant
    Intr-adevar ,ceva demn de laudat dar si foarte adevarat ca inainte sa faceau masini mai rezistente,stiu un mert vechi cu 400000 km si nu a avut si nici nu are probleme...
    0 0
  • AndreiRN
    Fiabilitate
    Dea aceea este fraier cine isi da bani munciti pe noile masini care sunt nefiabile. Personal am ajuns sa colectionez MBZ 300SD/SDL si le consider cele mai bune masini tin toate timpurile.
    0 0
  • Adevarul este
    ca Mercedes detine suprematia :)) ... Mercedes 240D din 76 care a fost detinut de un turc ... acum aflanduse in muzeul Mercedes din STUTTGART ... a parcurs cu motorul origina 4.200.000 km fara probleme (se stie oricum ca seria w123 adica Mercedes Cobra sunt cele mai fiabile masini facute vreodata ... ) ... am avut si yo una
    1 0
  • record de km
    Recordul de 4.2 mil. Kilometri (2.6 mil. Mile) parcursi cu un automobil, record consemnat si in “Guiness Book” este realizat de Irv Gordon cu automobilul sau Volvo P1800
    Asa ca nu Mercedes are acest record
    cititi mai multe aici: http://www.clasic-auto.eu/news/117/ARTICLE/1164/2007-11-25.html
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru