Un Porsche 959 care a concurat în Paris - Dakar 1985 a fost scos la licitație: modelul constructorului german a fost vândut cu peste 5 milioane de euro

de Cornel Șocariciu
Vineri, 02.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un exemplar Porsche 959 care a concurat în Paris - Dakar în anul 1985 a fost scos la licitație de casa RM Sotheby. Prețul plătit de câștigător a fost de 5.9 milioane de dolari, echivalentul a 5.2 milioane de euro.

Anul acesta, Porsche sărbătorește 70 de ani de la nașterea companiei. În 8 iunie 1948, Ferdinand Porsche primea omologarea pentru 356 No.1 Roadster. Pe tot parcursul anului, oficialii constructorului german au organizat numeroase evenimente pentru a celebra cele 7 decenii Porsche, iar unul dintre acestea a fost gândit împreună cu casa de licitații RM Sotheby.

Evenimentul s-a desfășurat în Atlanta, SUA, iar organizatorii au scos la licitație 7 modele dezvoltate de Porsche. Cea mai importantă apariție pe listă a fost un Porsche 959 care a concurat în celebrul Paris - Dakar în anul 1985.

Specialiștii se așteptau ca modelul amintit mai sus să fie vândut pentru o sumă cuprinsă între 2.57 de milioane și 2.92 de milioane de euro. Dar estimările acestora au fost depășite cu mult: 5.9 milioane de dolari a licitat câștigătorul, echivalentul a 5.2 milioane de euro.

În prezent, doar 5 exemplare Porsche 959 care au concurat în Paris - Dakar au "supăraviețuit".

La bordul exemplarului scos la licitație de RM Sotheby a urcat echipajul format din Rene Metge și Dominique Lemoyne, aceeași pereche care în 1984 se impunea în Paris - Dakar alături de un Porsche 911. În cadrul ediției din 1985, Porsche a înscris 3 unități 959, însă toate exemplarele au abandonat din cauza unor probleme tehnice.

Via | RMSotheby

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru