Un proprietar acuză: "Tesla Model S a produs singură un accident după ce am lăsat-o în parcare"

de Daniel Popescu
Luni, 16.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un american susţine că maşina sa, un Tesla Model S, a pornit singură din parcare şi a provocat un accident după ce a lăsat-o în parcare. Marca a reacționat și susţine că şoferul nu a folosit în mod corect funcţia de parcare de la distanță Summon.

Tesla Motors continuă să aibă probleme cu funcţia Sommon, care permite parcarea automată a maşinii în anumite condiţii, chiar şi atunci când şoferul nu se află la volan.

Ultimul caz vine din statul american Utah din partea lui Jared Overton, proprietarul unei Tesla Model S. Acesta susţine că a lăsat maşina în parcare, a intrat într-o clădire şi, când s-a întors după 5 minute, a observat că maşina parcursese singură câţiva metri şi se izbise frontal de o remorcă.

Proprietarul a trimis o notificare către Tesla, însă producătorul american susţine că şoferul nu a utilizat în mod corect funcţia Sommon. Potrivit datelor obţinute de la maşină, funcţia de pilotaj automat s-a activat la 3 secunde după ce şoferul a coborât şi a închis uşa.

Urmareste Automarket
În schimb, proprietarul susţine că, de la coborârea din maşină şi până la intrarea în clădire, au trecut peste 15 secunde şi în acest interval de timp maşina nu s-a mişcat de pe loc. "Chiar şi pe parcursul plimbării de 15-20 secunde aş fi auzit cu uşurinţă impactul maşinii cu remorca.
Îmi pot spune orice cu datele lor, dar asta nu schimbă ceea ce ştim că s-a întâmplat aici"
, a declarat Overton.

Practic, el acuză Tesla că funcţia Sommon are un bug care permite maşinii să plece singură de pe loc chiar şi atunci când şoferul nu este în imediata apropiere a maşinii.

Via MSN

Comentarii (9)

  • Cu siguranta ca proprietarul a suparat masina cu ceva, a fost o mica razbunare.
    39 1
  • Nu-i nimic nou : clientul e imbecil pentru Tesla.
    Iar clientii sunt de-a dreptul masochisti.
    12 0
  • Summon ori Sommnon, nu conteaza, ideea este ca Tesla se spala pe maini de situatie, iar clientul ramane cu problema. Sunt curios daca asigurarea acopera riscul de "masina obraznica".
    25 4
  • pagubele sunt infime, masina merge cu viteza melcului in modul summon
    4 17
  • @lorinczi.thomas
    Daca ne bazam pe vorba romaneaca "las' ca merge si-asa", unde ajungem? Nu prea departe cu modul summon, intr-adevar, dar peri albi sigur iti scoate pe cap: ori din cauza incetinelii, ori din cauza accidentelor.
    9 1
  • De fapt, a fost invers: remorca nu s-a parcat bine acolo, avand si ea, desigur, functia " somn dupa somon a la Solomon".
    8 1
  • hazard
    Eu cred ca s-a declansat o extorsiune al unui degajament.
    13 1
  • Mi-a aduc aminte de povestea aceea cu soldatul american al care se intoarce acasa si-si gaseste sotia, alba si ea, cu un copil negru! Explicatia sotiei a fost aceea ca, in lipsa lui, s-a uitat la file erotice cu negrii si subconstientul jucandu-i o festa, a ramas gravida si a nascut un copil negru. Cireasa de pe tort a fost aceea ca sotul a crezut-o...
    7 2
  • cineva
    Adevarul e ca respectivul client Tesla e un sofer foarte prost. Masina a vrut de fapt sa se sinucida, pentru ca nu mai rezista...


    Sau camionul e Decepticon si Tesla e Autobot...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru