Un record cu care nu multe mașini se pot lăuda: Audi Q5 cu numărul un milion a fost produs la Ingolstadt

de Bogdan Mirică
Vineri, 05.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a anunțat producerea exemplarului Q5 cu numărul un milion la uzina sa din Ingolstadt. Performanța este de fapt și mai importantă, dacă ne gândim că actuala generație a adunat în total 1.6 milioane de clienți.

Să mai spună cineva că Audi nu face SUV-uri care se vând ca pâinea caldă. Actualul Audi Q5, programat pentru pensionare în următoarele luni, a atins un record de producție cu care nu multe modele se pot lăuda de-a lungul unei generații: un milion de exemplare au fost produse de constructorul german la uzina sa mamă din Ingolstadt. E drept că actualei generații i-au trebuit opt ani de carieră și o distribuție pe aproape 100 de piețe globale pentru a ajunge la această performanță.

Q5 a fost al doilea model al gamei de SUV-uri Audi, după fratele mai mare Q7 și s-a dovedit a fi extrem de popular pe piețele din Statele Unite, Germania, China și India. În aceste două țări Audi a decis să suplimenteze producția globală prin asamblarea lui Q5 în uzinele din Changchun, China, și Aurangabad, India.

Esential 1.6 milioane de exemplare Audi Q5 au fost produse în cei opt ani de carieră ai modelului german.
Împreună cu exemplarele produse aici, Audi Q5 totalizează 1.6 milioane de unități asamblate până acum la nivel global.
Chiar dacă a îmbătrânit deja, Audi Q5 încă se bucură de succes, numai anul trecut fiind livrate 266.968 de mașini pe tot mapamondul, cu 8% mai multe decât în 2014.

Exemplarul cu numărul un milion, produs la Ingolstadt, este un SQ5 vopsit în culoarea Sepang Blue. Mașina va merge la o familie din Germania, care a fost deja notificată despre importanța mașinii pe care o va primi. Unitatea cu numărul un milion a fost doar una dintre cele 650 de exemplare care ies zilnic pe poarta uzinei din Ingolstadt.

Comentarii (2)

  • vw s-a apucat de făcut cârnați
    ,,Fără număr,...fără număr,, la mașini cu patru găuri.
    9 12
  • rotila
    sigur ca da . la ingolstadt nu sunt multe fabrici de automobile .!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru