Un tânăr saudit de 21 de ani are în garaj 30 de supercaruri

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 06.09.2010
La numai 21 de ani, Dhiaa Al-Essa este unul dintre cei mai mari colecţionari de supercaruri din Arabia Saudită. Garajul său însumează 30 de maşini exotice şi urmează să facă loc unui Bugatti Veyron.

Esential

21 de ani este vârsta tânărului colecţionar de supercaruri.
4.2 milioane de euro a plătit Al-Essa pentru viitoarele două supercaruri.
30 de maşini exotice numără garajul său în prezent.

În Arabia Saudită, afacerile cu petrol au dat cei mai mulţi miliardari pe metrul pătrat. Constructorii auto au simţit acest trend şi şi-au îndreptat atenţia către Orientul Mijlociu. Rezultatele nu au întârziat să apară, în prezent cele mai exotice maşii fiind livrate în această zonă a globului.

Printre fericiţii arabi care bucură de supercaruri de sute de mii de euro se numără şi Dhiaa Al-Essa. Cu ce este el mai special decât ceilalţi? Are doar 21 de ani şi o colecţie de supercaruri impresionantă, care numără 30 de exemplare. În garajul tânărului, colecţionarii pot găsi patru modele Ferrari, patru Porsche, trei Lamborghini, două Rolls Royce şi un Mercedes SLR McLaren.

Colecţia va creşte însă substanţial în valoare anul viitor, când tânărul va primi cadou din partea tatălui său, cu ocazia zilei de naştere, alte două creaţii exclusiviste ale lumii auto. Este vorba despre un Koenigsegg Agera, cu cheie din aur, şi despre un Bugatti Veyron.

Factura pe care o va achita tatăl lui Al-Essa, pentru cele două maşini, însumează aproximativ 4.2 milioane de euro.

Toate exemplarele deţinute de tânărul saudit au primit o plăcuţă de înmatriculare cu numărul 070, pentru care tatăl a mai plătit încă 120.000 de euro.

Al-Essa şia petrecut vara în destinaţii ca Montreal, Las Vegas, New York şi Londra, unde s-a plimbat cu supercarurile sale, alături de prieteni. Întrebat de care dintre ele se simte mai ataşat, tânărul a răspuns că McLaren SLR este modelul care se dovedeşte a fi cel mai potrivit. "Maşina arată incredibil şi se conduce foarte bine. În plus poate face faţă temperaturilor extreme de 50 de grade Celsius", a declarat Al-Essa. Atunci când nu foloseşte Mercedesul, tânărul foloseşte chiar şi metroul, mijloc de transport pe care îl apreciază.

Recent Al-Essa a rămas fără exemplarul său 458 Italia, care a ars într-un incendiu. Tânărul nu disperă însă aşa uşor, tatăl oferindu-i drept consolare un loc pe lista viitorului 599 Roadster.

Cum era şi normal, în garajul său va fi livrat exemplarul cu numărul 70 din 70.

via | metro

Comentarii (14)

  • o parere
    petrol
    ce viata.....nu sunt adeptul egalitatii pe glob, stiu ca daca vrei ceva trebuie sa muncesti , nu sa primesti gratis...dar parca e prea mare prapastia asta intre clase ... in Africa se moare de foame iar baiatul asta nu stie ce sa faca cu banii...this is life ?
    32 1
  • .marius.
    Nu stiu daca e stire sau pur si simplu....jecmaneala. ;))
    17 0
  • are job?
    poate ca nu am citit bine ....dar baiatul e ''baiatu' tatei'' nici macar chef de job nu are.avem si noi 'exemplarele' noastre sau tata vrea sa 'albeasca' niste milioane de eur..si asa se face ca ajunge baiatu la 21 de ani in varful lantului trofic.
    20 0
  • lucky bustard... in sensul bun; cine nu si-ar dori sa fie in locu' lui?; te-ar durea in toba de esapament ca invidiosii ti-ar zice "fiul lu' tata";
    oare cati de-astia or fi in toata lumea? sa stiu cat de frustrat sa fiu...
    13 6
  • impozite si masini de lux
    Cand ne gandim sa impozitam pensiile sa crestem taxele si impozitele sa ne gandim si la baietii de dambovita si cum si-au platit impozitul pe masinutele de lux.(bani albi la zile negre)
    12 0
  • Dr Felix
    DACA ASA AVEA SI EU O SONDA DE PETROL
    NORMAL, CAND AI SONDA DE PETROL IN GRADINA!!!
    10 5
  • petrol si nisip
    ideea e ca s-au nascut pe milioane de litri de petrol. si isi permit. nu au facut nimic special pentru asta. au angajat pe altii sa le construiasca rafinariile, conductele, zgarie norii si insulele artificiale, au angajati in toate sectoarele economiei iobagi din Bangladesh, Vietnam si tarile adiacente care ii sterg inclusiv la fund. daca le seaca zacamintele maine, ar muri de foame! asa ca nu mai cadeti in fund de admiratie in fata lor!
    16 2
  • Chiar ca ce viata. Si eu am 21 de ani si n-am bani de o amarata de dacie sh. Ce bine e sa aiba tati petrol in fund ...
    13 0
  • Octavian
    Nu se plateste impozit pe masini in tarile saudite....nici macar asigurare nu trebuia sa aiba pana acum putin timp, nici acum nu sunt sigur daca e obligatorie. De ce sa impoziteze cand scot sute de miliarde de dolari din petrol? Tarile bogate in titei scot bani din comertul cu titei, si subventioneaza aproape tot ce tine de locuitorii tarii respective. Ca sa nu vorbesc de pretul benzinei, faci un plin cu 20 dolari.

    Nu e corect ca unii mor de foame in timp ce altii au 30 de masini in garaj....dar ce e corect........asa ca bravo lui.
    10 5
  • Dragosh
    ....
    Tacso a platit 120.000 doar pentru numere preferentiale :)) ce sa mai zici ....
    7 0
  • luxul si masinile
    Unii se rasfata si se lafaie intr-un mare lux, in timp ce sunt atatea probleme pe planeta, in timp ce multi oameni se lupta in fiecare zi sa traiasca ...
    Acesta nu reprezinta echilibru pentru cei in cauza, care se bucura de luxul respectiv. Nu pot sa spun bravo lor, nici nu-i invidiez. Ma gandesc insa la gluma care reflecta ridicolul in care se plaseaza acesti oameni, si anume ...
    Un tanar arab care isi facea studiile in Germania, scrie tatalui sau foarte bogat despre viata la facultate. Ii spune insa si despre faptul ca se simte jenat sa mearga la cursuri cu un Ferrari 599 aurit, in timp ce unii profesori si colegi vin cu trenul la facultate. Raspunsul respectivului tata arab a sosit foarte repede ... I-a spus fiului ca in curand va cumpara si-i va trimite cadou un tren, ca sa fie si el in randul lumii ...
    Probabil tanarul despre care este vorba in articol nu are de gand sa stea prea mult la scoala, doar are atat de multe masini de milioane de euro si atatea posibilitati de distractie, la numai 21 de ani ... In timp ce foarte multi oameni se straduiesc zi de zi, in toate colturile lumii, sa supravietuiasca.
    10 3
  • Cu cine seamana??
    Astia sunt exact ca tigani... OPULENTA :)) .. sa fie cel mai tare..
    7 0
  • :)
    Foarte bine face.Arabu'.
    2 1
  • astia daca le seaca petrolul mor de foam ... unii cel putin... in schimb astia isi vand masinile niste egoisti...totusi... cu bani astia pot sa doneze bani da ii doare in fund egoistii! mama mea are un hiunday accent si ne multumim da la astia le traba lux egoisti!la ce te ajuta luxul?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru