Un Veyron care a căzut în lac este scos la licitaţie în SUA: 1.5 milioane de dolari!

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 22.03.2011
Exemplarul Bugatti Veyron care a sfârşit anul trecut pe fundul unui lac după ce şoferul s-a aplecat după telefonul scăpat sub scaun e scos la licitaţie. Preţ: 1.5 milioane de dolari.

Aceia dintre voi care urmăresc evenimentele insolite care fac deliciul industriei auto îşi aduc aminte cu siguranţă de incidentul de acum mai bine de un an în care un Bugatti Veyron a plonjat într-un lac din Texas, Statele Unite. Evenimentul a fost filmat de un amator dintr-o altă maşină care rula în paralel cu şoseaua, explicaţia oficială a şoferului fiind aceea că şi-a scăpat telefonului din cauza faptului că un pelican l-a speriat.

Veyronul în cauză - care costă peste un milion de euro în versiunea de showroom - a continuat să funcţioneze pentru 15 minute în timp ce se afla sub apă, până când motorul a sucombat şi a "murit". Cu toate acestea, americanul neatent a decis să-şi scoată la licitaţie maşina, considerând că aceasta este o piesă rară de muzeu şi că este o "vedetă internaţională" după ce a făcut înconjurul presei auto în cursul anului anterior.

Maşina arată bine având în vedere momentele prin care a trecut iar exteriorul este aproape intact, doar farul din dreapta şi sigla Bugatti strâmbă arătând că maşina a plonjat într-un lac acum 14 luni.

Cele mai mari probleme se regăsesc însă la interior, acolo unde apa a lăsat urme adânci în tapiţerie, mochete şi bord, şi la nivel şasiului, unde rugina lasă să se vadă "caznele" prin care a trecut Veyron în apa sărată a lacului.

Foarte interesant este faptul că preţul de pornire al licitaţiei este de 1.5 milioane de dolari, mai mare decât valoarea iniţială a maşinii. Mai mult, există deja patru persoane care au licitat pentru exemplarul Veyron înecat în lac, semn că piesele de muzeu sunt uneori mai valoroase decât modelele care pot să ruleze pe şosea.

via | Automotive Addicts

Comentarii (20)

  • Ce cretin ar da 1,5 milioane pe asa ceva, cand gasesti sub acest pret modele functionale, poate chiar si noi...
    43 5
  • ...
    cat de sarata ar fi fost apa aia nu trebuiau sa rugineasca suruburile .....
    25 33
  • Bravo maestre
    S-a gasit un expert de 21 de ani cu o utilitara renault care sa ne spuna ca suruburile nu trebuiau sa rugineasca la un an dupa ce au stat in apa sarata. Maestre esti tare! Ce zici, injectoarele de la DCi ul tau mai merg daca bag ceva acid sulfuric in motorina? Eu cred ca da, doar e un Reno!
    17 34
  • oameni idioti
    Sa-mi dea mie banii diferenta pe jumatate din cat au licitat pe asta si unul nou + un bugatti nou si il bag eu in lac.
    11 2
  • @ Blue
    S-a gasit "expertul" Blue sa sara la gatu altora, asa ca aveti grija ce postati! Dar ce imi place cand te vad asa agitat, dar ce are DCi-ul lui? Oricum suna mai bine decat TDI-ul tau amarat sau CDTI-ul tau de toata jena!
    Lasa omul sa posteze ce vrea, ce are daca si-a dat si el cu parerea? Esti frustrat? Da-i o tura cu Passatu tau din 2001, te mai calmeaza sunetul tachetilor! Macar de ai avea cine stie ce masina, da' cand va vad cu passat ma apuca rasu, fivi-ar talentele!
    34 9
  • @@Blue
    ce-mi place sunetul dci-ul cand bate un injector si cand pornesti de pe loc de suna toate tablele desprinse de pe dedeupt si toba.......P.S.sti cu ce problema merg posesori de reno la doctor......''mai am o luna de tratament psihiatric si ma obisnuiesc cu greierii''
    9 26
  • andrei
    @ BLUE
    albastrica tata vezi ca pute prostia-n tine, stai dracu pe curu tau si nu deschide gura aiurea ca iese miros
    5 26
  • prostie fara limite
    sa cumperi o masina stricata (de un destept care sa aplecat dupa telefon si a intrat in lac ) mai scump decat costa in stare buna.Oameni cu bani multi si minte p..a
    10 0
  • Mircea
    @liviu
    apropo de injectoare cu bataie: cum iti suna TDI-ul asta?

    http://www.youtube.com/watch?v=sgtV9H18EwE

    sau poate vrei sa auzi suieratul unei turbine pe duca de la VW:

    http://www.youtube.com/watch?v=eK_iiRDIfyM

    sau ce zici de vw passat NOU RUGINIT?

    http://www.youtube.com/watch?v=ogGQ5eWiuQw

    Posesorii acestor masini ce ar trebui sa faca? sa-si traga un glont in cap?
    23 7
  • @liviu
    taxidriver
    eu spre deosebire de tine, nu scriu din vise si inchipuiri... eu am un dci de care sunt foarte multumit... are consum mic, e silentios, nu-mi mananca ulei... l-am luat la 115.000 de km si am mai facut cu el inca 130.000 km si pot spune ca merge bine. nu e cu nimic mai prejos dci, din contra consider ca e peste tractoarele tdi
    21 6
  • dci-urile sunt motoare bune. consuma putin si nu mananca ulei spre deosebire de tdi-uri. eu am un clio diesel la 270 k si sunt multumit
    18 4
  • Dci-urile sunt cele mai tari...De fapt nu exista termeni de comparatie...Si io am pe un Symbol un 6,5 DCi....Silentios,nu se aude nimic,ulei nu consuma,chier ieri am trecut de 1200000 de km...Vreau sa fac cu ea 2 mil de km,si-o dau ca arata bine masina,intretinuta!Calitate Renault!
    10 3
  • dci
    hai sa va spun ce am patit eu cu dci-ul cel bun,ma pus dracu si mi-am luat un logan 1.5 dci rodaj facut inpecabil,la 6000 de km mi-a picat turbina consuma ulei mai ceva ca motorina,am inlocuito in garantie,caseta de directie la 35000km inlocuita in garantie scartie ca o covata si la 67000 km cat am in prezent numai silentioasa nu e mai rau ca un tractor sa nu mai zic cand trec peste 3000 de ture parca vrea sa iasa motorul din ea...DACIA by renault
    7 17
  • veron
    lasa-ti conservele subiectul este despre masini, certati-va pe forum nu aici.
    6 16
  • dci
    Defect.Complet.Injectie.
    7 12
  • 6000 km ti-a picat turbina? :)) daca minti incearca macar sa n-o faci chiar atat de gogonata... asa ceva nu-i posibil, decat daca ai mers in permanenta subturat, eventual cu 40 km/h intr-a 5-a... si nici asa! turbinele sunt facute sa tina minim 200.000 km... eu stiu de caz cu dCI la 400.000 km cu turbina originala, fara nicio problema... deci ce spui tu la 6000 km... e o minciuna ordinara
    13 2
  • Logan 1.5 dCi are turbina ?
    3 11
  • BaditzaEx
    la barza chioara ii face D-zeu cuib
    Parca se pricepe de minune in cazul de fata :)), cat de prosti sunt astia cu New World Order de peste ocean..., nu zic de aia care filmau, vreo juma de ora au ramas cu placa : < ohh shit >, probabil ca celalalt a continat cu : < ohh my god > :))
    5 0
  • @Lamborghini
    poate astea de la reno fac ceva super motoare la care nu trebuie turbina, daca nu ar avea turbina ar scoate maxim 60 cp din acest motor,.......iar faza cu picatul turbinei la 6000 de km am citit si eu pe forum DACIA sant cazuri de asa ceva dar cred ca e defect de fabrica se incadreaza in aia 2%, mai naspa pt posesori
    4 9
  • @eugen
    Eu conduc un Clio 1.5 dCi de 65 cp al unui prieten si nu cred ca are nici o turbina si nici cel de 85, mie mi se pare ca sunt aspirate...
    3 11

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru