Undă verde pentru autostrada demolată: lotul 3 al autostrăzii Orăştie - Sibiu se redeschide în 10 octombrie

de Daniel Popescu
Luni, 10.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autostrada Orăştie - Sibiu, demolată pe o lungime de câteva sute de metri ca urmare a surpării terenului, va fi redeschisa traficului luni, 10 octombrie.

Autorităţile au anunţat că au reuşit să termine lucrările de reparaţii la lotul 3 al autostrăzii Orăştie - Sibiu, între localităţile Cunţa şi Sălişte.

Astfel, circulaţia pe segmentul de drum de circa 20 de kilometri va fi reluată începând de luni, 10 octombrie, ora 14:00, fără niciun fel de restricţii, la mai bine de un an după ce traficul a fost închis, iar o porţiune de circa 100 de metri a fost demolată din cauza surpării terenului.

"Comisia de Inspecţie Tehnică, împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere, au inspectat lucrările executate pe sectorul cuprins între km 60+500 - km 60+600. De asemenea au fost vizitate şi analizate şi celelalte puncte remediate de pe lotul III. (...) Comisia a constatat că sunt îndeplinite condiţiile necesare deschiderii traficului rutier în deplină siguranţă", precizează într-un comunicat de presă Compania Naţionala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), desprinsă din fosta Companie Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR).

Urmareste Automarket
Lucrările de refacere au început în luna aprilie şi ar fi trebuit terminate la sfârşitul lunii septembrie, însă inaugurarea a fost amânată din cauza ploilor.

La începutul lunii august, Asociaţia Construim România avertiza că autostrada Orăştie - Sibiu are grave probleme de construcţie şi propunea realizarea unor viaducte şi tunele artificiale pentru a reduce pericolul unor alunecări de teren.

Via CNAIR

Comentarii (3)

  • maltova
    Nu vreau sa fiu carcotas , dar oare cat o sa tina minunea ?
    6 6
  • deja ai fost carcotas..
    10 1
  • Hunter
    Le-a luat 1 an aproape sa stea sa se screme si sa isi dea seama ca solutia tehnico-ingenioasa sunt niste canale de drenaj....1 an !!! Un an, in care au murit oameni pe vechiul sector de drum national, un an in care au fost ambuteiaje de nedescris in zona respectiva, un an in care noi toti am platit taxe si impozite (pardon, am fost furati)...si exemplele pot continua.
    Ne meritam unii pe altii in orice caz.
    Si oricum la anul, dupa ploile de toamna, poate zapezi, inghet-dezghet, primavara cand vin din nou ploile o sa fie din nou inchis sectorul de drum, pt ca oricat s-ar constata si reconstata tot felul de nereguli, si repara si consolida, totul este facut de mantuala, de la inceput la sfarsit, de fiecare data.
    13 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru