Undă verde pentru Tesla: americanii pot începe livrările lui Model 3 în Europa

de Paul Cosma
Duminica, 20.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a primit aprobarea să înceapă livrările lui Model 3 în Europa, primele mașini urmând să ajungă la clienți din luna februarie, potrivit Bloomberg.

Tesla a lansat anul trecut configuratorul pentru Model 3 pe mai multe piețe din Europa, printre care se numără și Franța, Germania, Olanda, Marea Britanie, Suedia și Norvegia, iar livrările erau programate pentru începutul lui 2019.

Potrivit Bloomberg, Tesla a primit acum toate aprobările necesare și poate să înceapă livrările Model 3 către clienți din luna februarie.

Mașinile vor fi exportate din Statele Unite și vor ajunge în portul Zeebrugge din Belgia. Informații anterioare arată că Tesla intenționează să livreze circa 3.000 de unități Model 3 pe săptămână pentru piața europeană, ceea ce înseamnă peste 12.000 de unități pe lună.

Pe piața europeană, Tesla Model 3 este disponibilă pentru început în două versiuni. Cea cu autonomie extinsă și tracțiune integrală oferă o autonomie maximă de 544 de kilometri conform standardului WLTP, în timp ce varianta de performanță oferă o autonomie de 530 de kilometri.

Via Bloomberg

Comentarii (9)

  • Sa le uram succes! :D
    15 8
  • ACE - Craiova
    Mult succes TESLA - SI IN EUROPA !!!
    Eu i-as invita politicos, sa deschida o alta fabrica auto americana amplasata tot in Craiova.
    Poate, de aceasta data, se va realiza si PRIMA AUTOSTRADA care sa treaca prin Oltenia...dupa 30 de ani de la Revolutie si... promisiunile MULTIPLI si NEONORATE asumate de statul roman catre Ford - inca de la privatizarea din anul 2007..."DOAR" 12 ANI de atunci.....
    13 6
  • Edikkk
    Bravo Tesla !!!

    Fără ei eram la cheremul lacomilor producători de azi, care produc motoare termice.

    Noroc de Tesla care doar anul trecut a "îngenunchiat" cel puţin doi producători auto care au anunţat că vor produce în viitor doar maşini electrice (GM, Jaguar)
    13 11
  • @edi, sa inteleg ca tu ai tesla? Si daca ai, ce faci cu ea?
    13 7
  • @Kotegaeshi

    raspund eu in locul lui Edikk - se duce 3 km pana la serviciu si inapoi, la fel cum probabil faci si tu nu?
    6 5
  • Din postarea stimabilului @Edikk, eu înțeleg nu doar că are prima Tesla Model 3 din Europa, ci și c-a primit-o moca, din moment ce toți producătorii-s *lacomi* și doar Musk nu-i. :-)

    Serios acu, Tesla pare să fie pe profit, în fine - și asta-i f. bine - dar nu știu cît va mai dura succesul european al mărcii dacă subsidiile statale pt EV-uri ar/vor dispărea.
    ...Ori vor fi limitate-n funcție de preț (d-aia versiunea 3 *non-performance* costă un pic sub 60.000 euro la nemți, asta fiind limita dincolo de care nexam EV-bonus.)
    10 1
  • eu ma intreb cum io fi ingenunchiat. Le-o fi dat cu Tesla'n...oo?

    si trebuie sa fie tare mandri cei de la Tesla fortand aparitia concurentei. Io zic sa-i ingenunchieze pe toti, sa stie o treaba.
    10 2
  • Edikkk
    Când General Motors a omorât prima maşină electrică şi apoi făceau doar maşini cu motoare termice şi când toţi producătorii ignorau Tesla,....

    şi încet încet Tesla le-a dovedit că le poate fura MAJORITATEA clienţilor atunci GM şi alţii s-au trezit să facă 180* şi să spună că vor produce doar maşini electrice în viitor (ul apropiat).

    Am explicat bine?
    1 6
  • @demin, eu l-am intrebat daca are o altfel de tesla. Tesla aia, pe care nu stii sa o folosesti cum trebuie, si care te poate accidenta destul de serios. Doar daca ai balls.....Nu prea le aveti cu simtul umorului!
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru