Unii cu investiţiile, alţii cu studiile: Bulgaria şi România sunt cele mai atractive ţări pentru industria auto

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 26.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bulgaria şi România ocupă primele două locuri într-un studiu realizat de vecinii de la sud de Dunăre care analizează cele mai atractive ţări pentru industria auto, deşi Polonia şi Ungaria au obţinut investiţii majore în ultimele luni.

Nu numai cercetătorii britanici lansează studii trăznite. De data aceasta a venit rândul bulgarilor să iasă în evidenţă cu un sondaj cu rezultate controversate.

Organizaţia non-profit Automotive Cluster Bulgaria şi compania de consultanţă imobiliară Colliers International au realizat un studiu despre dezvoltarea industriei auto.

În mod surprinzător, Bulgaria a fost desemnată cea mai atractivă ţară pentru industria auto, în ciuda faptului că aceasta are o singură fabrică de asamblare pentru modele Great Wall. În plus, locul doi a revenit României, care are fabrici auto prin Dacia şi Ford.

Ungaria şi Polonia apar în clasament doar pe locurile 3 şi, respectiv, 4, deşi ambele tari beneficiază de investiţii majore din partea unor constructori premium precum Mercedes şi Audi, numeroase investiţii fiind anunţate şi în ultimele luni.

Urmareste Automarket
Clasamentul este completat de Cehia, Spania, Marea Britanie, Franta, Germania şi Italia, însă rezultatele sunt într-un fel logice după studierea criteriilor care au stat la baza studiului: forţa de munca ieftină, apartenenţa la Uniunea Europeană, preţurile scăzute în sectorul imobiliar, preţurile mici la electricitate sau scutirile de taxe primite apentru angajarea şomerilor.

Pe de altă parte, au fost luate în calcul şi criterii precum lipsa forţei calificate de muncă, birocraţia sau ineficienta sistemului legal.

Via Novinite

Comentarii (3)

  • Marea Britanie e in clasament acum. Peste 2-3 ani adio fabrici auto in insula.
    3 0
  • Anonim
    Cine-i prost sa deschida o fabrica in Romania cand forta de munca este foarte prost pregatita?
    1 3
  • Da da ,lauda-ma gura ca ti-oi da friptura!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru