Uraganul Sandy a înghiţit 250.000 de maşini în SUA

de Bogdan Mirică
Joi, 08.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor estimări preliminare, aproximativ un sfert de milion de maşini au fost distruse de cel mai puternic uragan înregistrat în zona Atlanticului, Sandy.

Cel mai mare uragan înregistrat vreodată în Oceanul Atlantic, botezat de cercetători Sandy, a afectat serios coasta estică a Statelor Unite. Depăşit ca intensitate doar de uraganul Katrina, înregistrat în 2005, Sandy a lăsat în urmă milioane de oameni fără adăpost şi destule victime.

Pagubele au fost deja evaluate la 20 de miliarde de dolari. În categoria pagubelor intră, alături de case, şi maşinile de pe coasta estică, măturate de ape şi de vântul puternic. Potrivit unei estimări făcute de agenţia de presă Reuters, Sandy ar fi distrus aproximativ un sfert de milion de maşini în calea sa.

Urmareste Automarket
Estimarea nu este una oficială, însă Laurence Dixon, analist senior în cadrul Asociaţiei Naţionale a Dealerilor de Automobile, a declarat: ”Suntem de părere că între 100.000 şi 250.000 de vehicule au fost afectate de uraganul Sandy.
După o numărătoare oficială, maşinile vor putea fi scoase din registrul auto existent în prezent”
. Reuters crede însă că aproximativ 266.000 de vehicule au fost măturate de uragan.

Dezastrul are însă şi o parte mai bună. Potrivit lui Mark Schienberg, preşedintele Asociaţiei Dealerilor Auto din New York, majoritatea celor care şi-au văzut maşina închiţită de ape vor merge să îşi cumpere una nouă. Asta înseamnă că piaţa auto va fi într-o oarecare măsură impulsionată. 

via thetruthaboutcars

Comentarii (7)

  • newman
    Nu-i problema, majoritatea au masinile asigurate.
    6 0
  • Era mai bine daca se chema uraganul Samba, dar pt curiozitatea ta aceste uragane sunt denumite dupa meteorologii care le descopera primii, de cele mai multe ori sunt femei. Nu esti carcotas, esti doar...Samba.
    4 4
  • Sunt pline site-urile americane de SH-uri de masini cu dauna din cauza intemperiilor (furtuna, grindina, uragane), la niste super preturi. Cum la ei nu se pot repara fara un cost enorm, exista multe firme, mai ales din Europa de Est si in special din fostul bloc sovietic, care le iau le curata, le repara mult mai ieftin si le vand de bune. Bineinteles, nu se repara complet si nu tin prea mult. Asta se intampla si prin Romania la unele firmele care aduc masini din State.
    11 0
  • Asta da stire despre masini! Astept cu mult interes sa citesc pe Automarket despre cate masini au fost distrus de explozia de la Hiroshima!
    3 6
  • AndreiRN
    Hahahahaha .......
    "meteorologii care le descopera primii, de cele mai multe ori sunt femei"
    Hahahahaha ........
    In realitate lista de nume e deja facuta si este un nume barbatesc urmat de unul feminin si asa mai departe.
    Statistica spune ca cele mai destructive au avut nume feminin.
    Cu mici excepti, Andrew
    8 2
  • prea multe masini, mai taie natura din ele ca prea au sufocat-o
    6 0
  • Asta da tragedie... :P
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru