Urmaşul lui BMW Seria 6 ar putea să se numească Seria 5 Coupe

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 16.09.2010
BMW ar putea opera o redenumire importantă în gama sa, odată cu lansarea unui urmaş pentru Seria 6. Modelul ar urma să fie un derivat coupe şi cabrio al actualului Seria 5.

Deşi a devenit deja un model iconic pentru BMW, Seria 6 ar putea să îşi schimbe numele de botez odată cu lansarea noii generaţii. Surse neoficiale vorbesc despre o repoziţionare şi o rebotezare a modelului, ca derivat al lui Seria 5. Aşteptat să se numească Seria 5 Coupe şi Cabrio, modelul va adopta probabil trăsăturile stilistice ale sedanului de segment E.

Chiar şi aşa, numele Seria 6 nu va fi abandonat, titulatura urmând să servească pentru identificarea versiunii de serie a conceptului Gran Coupe cu patru uşi şi varianta Shooting Brake cu trei uşi, văzută ca un concurent pentru segmentul Gran Turismo.

Decizia de a reboteza Seria 6 vine din dorinţa de a alinia oferta actualului Seria 5 la cea a fraţilor mai mici, Seria 1 şi Seria 3, care beneficiază de asemenea de variante coupe şi cabrio. Un alt motiv pentru care BMW îşi doreşte noile derivate este intenţia de a concura cu Mercedes E-Klasse Coupe şi Cabrio.

Mai mult decât atât, bavarezii vor putea vinde cele două noi modele folosindu-se de succesul de care se bucură în prezent Seria 5, designul exterior al coupe-ului şi decapotabilei urmând să fie inspirat serios de cel al berlinei F10.

În cazul modelului cabrio, diferenţa va fi făcută de acoperişul din material textil. Cele două variante sportive ale lui Seria 5 vor debuta pe piaţa europeană abia peste doi ani, în 2012.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru