Urmasul lui Lotus Esprit a primit unda verde

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 12.11.2009
Constructorul britanic Lotus a primit unda verde pentru dezvoltarea unui supercar, urmas al lui Esprit, din partea consiliului director. Peste cateva saptamani englezii vor da publicitatii si planul de dezvoltare pe urmatorii sapte ani.

Toate zvonurile care anuntau lansarea unui supercar marca Lotus, inlocuitor al legendarului Esprit, au fost intr-un final confirmate si de oficialii britanici. Cu numai cateva saptamani inainte de publicarea planului de dezvoltare pe urmatorii sapte ani, constructorul de nisa a dezvaluit tuturor ca membrii consiliului director au acordat unda verde proiectului, ce vizeaza lansarea in urmatorii ani a unui supercar de top.

Surse din interiorul Lotus au afirmat ca viitorul model, care nu se va numi Esprit asemenea predecesorului sau, va incerca sa ofere un raport putere/masa cuprins intre 275 si 325 de cai putere/tona. Cu asemenea resurse, supercarul ar putea sa se bata cu Audi R8, care dispune in acest moment de un raport de 319 cai putere/tona.

Planul de dezvoltare al constructorului britanic pe urmatorii sapte ani include si platforma complet noua Versatile Vehicle Arhitecture, capabila sa suporte orice tip de vehicul, de la un SUV la un model sportiv, pe care Lotus intentioneaza sa o vanda si altor producatori de automobile.

Planurile de viitor ale britanicilor includ si dezvoltarea a opt modele hibride si electrice pentru alte companii de nisa interesate de segmentul vehiculelor ecologice adresate unui anumit public.

Momentan, Lotus nu va folosi insa aceste tehnologii pentru a da nastere unei versiuni electrice a modelului Evora, asa cum se anticipa.

via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru