Următoarea lansare din calendarul Mercedes: noul A-Klasse sedan, al șaselea membru al gamei compacte

de Bogdan Mirică
Miercuri, 05.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a confirmat debutul unui nou model compact. Acesta ar urma să fie noul A-Klasse Sedan, iar debutul său ar putea fi consemnat chiar la finalul acestei luni, cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai.

După un 2016 fabulos, în care vânzările au atins cifre record, Mercedes reafirmă intențiile sale de a extinde gama de modele compacte, principalul promotor al creșterii din ultimii ani. Mai exact, modelele sale de segment C au adus două milioane de clienți din 2012 până în prezent, iar o mare parte din ei au fost tineri.

Constructorul german a promis că numărul modelelor sale compacte va crește de la cinci la opt până în 2019. marco Ebler, managerul de produs responsabil cu dezvoltarea mașinilor compacte Mercedes, a confirmat lansarea unui nou model compact chiarluna aceasta, în cadrul Salonului Auto de la Shanghai. Anunțul a fost făcut în Ungaria, acolo unde mercedes asamblează modelele sale compacte.

Având în vedere că a fost ales un salon chinez pentru dezvăluirea următorului model, iar China este o mare iubitoare de berline, este foarte probabil ca modelul pe care îl vom vedea aici să fie mult așteptatul A-Klasse Sedan. Informațiile anterioare vorbeau despre posibilitatea de a vedea o variantă sedan a Clasei A pe stradă până în 2018.

Prin urmare, chiar dacă în acest moment există CLA, adică un sedan coupe, în gama compactă Mercedes, germanii se vor încăpățâna să ofere și un sedan pur.

Designul său va fi influențat de conceptul Aesthetics A Sculpture, dezvăluit în luna ianuarie.

via motor1

 

Comentarii (6)

  • Cei de la Mercedes vor sa concureze modelul sedan al seriei 1 de la BMW. Interesanta stratgie, mai ales ca locuitorii Chinei sunt ahtiati dupa sedanuri.
    8 0
  • Nu stiu cat de mult vor sa concureze cu BMW, dar in mod sigur vor sa acopere inca o nisa de piata.

    Ideea este ca noul A Class va da tonul unei linii noi de design. Am citit cu ceva timp in urma un articol foarte interesant conform caruia Mercedes nu vrea sa faca aceeasi greseala pe care a facut-o BMW, si anume sa se intepeneasca intr-un design mai bine de 10 ani. Cu timpul, masinile si-au pierdut din atractivitate si au capatat o tenta de invechit. Ma rog, vorbim de design unde totul este interpretabil.

    Cu ceva timp in urma Automarket.ro spunea ca seful de design de la Skoda a trecut in tabara BMW, iar asta se potrivea perfect cu ideea de mai sus. BMW a realizat ca are nevoie urgenta de o improspatare a liniei de design, si a actionat ca atare. De asemenea in viitorul apropiat va urma o lansare fara precedent de noi modele pentru a raspunde concurentilor de la Mercedes. Viitorul suna foarte interesant.

    Pe luna martie BMW a iesit in fata celor de la Mercedes la vanzari, pe piata Americana. Nu cu mult, dar totusi e o victorie psihologica importanta. Eu n-am fost niciodata fanul numarului de masini vandute, si pentru unul de pe margine e chiar amuzant. Pentru cei din marketing insa fara indoiala ca sunt multe nopti albe cu ochii in grafice, statistici si strategii.

    Mercedes inca mai conduce la vanzari pe primul trimestru, dar fara indoiala ca vor avea viata grea, nu doar anul asta, ci si in urmatoarea perioada de timp :) Din partea mea faca ce-or vrea, atata timp cat nu taie din calitatea produselor.
    2 2
  • Clasa A sedan nu este o nouă nișă, este în aceeași clasă cu CLA , va diferi caroseria, bătălia se dă pe piața din China, acolo a câștigat de fapt Mercedes pe 2016, de asta seria1 sedan se oferă doar acolo, având în curând doi concurenți din partea Mercedes.
    4 1
  • @dan_grc, pentru Mercedes este o noua nisa, sedan la A Class. Dupa parerea mea, CLA s-a vrut un mic CLS, coupe in 4 usi. La viitorul A Class sedan ma refeream ca limbaj de design pe care Mercedes vrea sa-l introduca pe toata linia de modele. Stai sa vedem ce-o sa fie :):) In situatii din astea tot timpul ai o sansa sa tragi o chifla cat roata carului.

    N-am stiut de treaba cu China. Oricum, am inteles ca si BMW are vreo 40 de modele pe teava in urmatorii ani, Va fi foarte interesant, iar noi vom avea alegeri de sa ne scarpinam in cap. Bani sa fie.
    1 0
  • evident ca nu e o noua nisa, tehnic "nisa de piata" are o cu totul alta definitie..unul dintre termenii acesteia fiind originalitatea. Aici nu decat o noua versiune de caroserie si o reactie usor intarziata a celor de la Mercedes la oferta celorlalti doi concurenti din triada (BMW si, alalaltul, vesnicul wannabe).

    ar fi pacat daca oferta s-ar limita doar la piata chineza. Dar cum europenii numai sunt amatori de sedan va fi usor de explicat lipsa modelului de pe batranul continent.
    4 0
  • @vianu, my bad. Nu e nisa, asa e, trebuia sa zic caroserie. Pur si simplu romana imi saraceste cu varsta si cu ... nefolosinta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru