Uzină de subansamble auto la Craiova: nemții de la Wielputz Automotive vor produce componente cu 500 de angajați

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 18.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania germană Wielputz Automotive va construi o uzină de subansamble auto la Craiova unde va produce componente pentru Volkswagen, Mercedes sau Ford cu 500 de angajați.

România va avea din toamna acestui an o nouă uzină pentru industria auto, după ce compania germană Wielputz Automotive a anunțat o investiție de 10 milioane de euro. 

Compania a închiriat un teren cu o suprafață de 3 hectare în parcul industrial High-Tech din Craiova, situat in imediata apropiere a aeroportului, și va construi o uzină de subansamble auto. Uzina ar urma să fie inaugurată în 1 septembrie 2018, iar în prima fază va avea 500 de angajați.

Wielputz Automotive a fost fondată cu peste un secol în urmă și produce, printre altele, sisteme de alimentare sau sisteme de răcire pentru motoare cu combustie internă. La nivel global, compania are drept clienți direcți constructori auto precum Volkswagen, Ford, General Motors, BMW sau Daimler.

În momentul deciziei de a pătrunde pe piața din România, compania germană a intenționat să construiască uzina la Târgu Jiu, însă în cele din urmă a ales Craiova.

Via Profit

Comentarii (3)

  • scamel
    Benefic . infuzia de tehnologie va influenta pozitiv recolta de praz.
    10 4
  • Va avea... dar autostrada va avea ?
    6 2
  • ACE - Craiova
    Pe Platforma Industriala de Vest a Craiovei - acolo unde era combinatul Chimic Doljchim - este un potential ENORM de investitii, cu acces direct la Drumul European Craiova - Filiasi - Dr. Turnu Severin - Lugoj - Timisoara.
    Iar Oltenia este una dintre cele mai sarace 10 zone din Uniunea Europeana !
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru