Uzina Michelin de la Zalău împlinește 40 de ani: aniversarea aduce investiții de 33 de milioane de euro și 100 de noi locuri de muncă

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 31.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michelin anunță o investiție de 33 de milioane de euro în cadul fabricii de la Zalău. Vor apărea 100 de noi locuri de muncă până în 2021.

Fabrica de anvelope Michelin din Zalău sărbătorește 40 de ani. Activitatea a început în 1977 cu producția de anvelope și camere de aer sub denumirea Silvania, iar în 2001 a devenit parte a Grupului Michelin.

Rezultatele din ultimii ani au atras o nouă investiție de 33 de milioane de euro. Proiectul face posibilă producerea de noi modele de anvelope gândite pentru segmentul de piață intermediar. Totodată, uzina de la Zalău va deveni singura fabrică Michelin din Europa care va produce noile modele de pneuri pentru nivelul inferior al segmentului intermediar. Investiția anunțată de Michelin va genera 100 de noi locuri de muncă până în 2021.

"Acest nou proiect strategic al fabricii Michelin Zalău Anvelope marchează perfect cei 40 de ani de dezvoltare constantă, dedicarea oamenilor noștri, angajamentul lor față de inovație și sprijinul comunitar pe termen lung. [...] Fabrica este acum pregătită să facă față noilor provocări prin instalarea de utilaje moderne, lansarea de noi mărci și implementarea unui nou model de afaceri care leagă fabrica direct de client", a declarat Sean Parry, Directorul Platformei Industriale Michelin Zalău.

După cum probabil știți, fabrica de anvelope din Zalău se ocupă de producția a 130 de modele de anvelope destinate piețelor din Europa, Asia, Africa și America.

Activitățile uzinei din Zalău includ: producția de amestecuri de cauciuc și alte semifinite, producția de anvelope de camion pentru nivelurile inferior și superior al segmentului de piață intermediar sub diverse mărci și producția de anvelope Michelin pentru activitățile de inginerie civilă, șantier, minerit, agricultură, metrou și alte tipuri de pneuri pentru activități specifice.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru