Vanzarea Hummer se va finaliza spre sfarsitul anului

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 25.08.2009
Chinezii de la Tengzhong si General Motors vor finaliza preluarea Hummer spre sfarsitul acestui an. Constructorul american va continua sa asigure 3000 de locuri de munca dupa cumparare.

General Motors se poate declara multumit de faptul ca a reusit sa gaseasca cumparatori pentru aproape fiecare divizie pe care a scos-o la vanzare. Dupa ce a demarat operatiunile de vanzare a suedezilor de la Saab si se pregateste sa finalizeze un acord pentru preluarea Opel, GM anunta oficial ca Hummer va iesi de sub umbrela sa in viitorul foarte apropiat.

Intelegerea cu constructorul chinez, Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery a fost deja parafata si in ultimul trimestru al acestui an se asteapta incheierea procedurilor de preluare.

Tengzhong este cumparatorul pe care GM l-a asteptat timp de un an de zile, Hummer fiind scos la vanzare in luna august a anului trecut. Desi gigantul din Detroit pretindea 500 de milioane de dolari pentru divizia Hummer, chinezii se pare ca nu vor oferi mai mult de 200 de milioane de dolari, americanii fiind disperati sa vanda un constructor care mergea numai in pierdere.

Vanzarea Hummer va asigura 3000 de locuri de munca in uzinele, dealerii si atelierele constructorului american, Tengzhong fiind decis sa pastreze intacta "mostenirea" primita de la GM.

via | MotorAuthority

Comentarii (7)

  • Zong Cieung
    Cum drq sa mearga in pierdere, cand tot Bucurestiul e invadat de manelisti cu Hummer?
    4 0
  • opinie
    Ca sa platesti 3000 de salariati pe an trebuie sa vinzi zeci de mii de bucati nu doar cateva mii.
    4 1
  • Zong Cieung
    @Bethurbazal
    Bethurbazal ai dreptate da hai sa-ti zic o chestie, Saab vinde peste 90.000 unitati pe an , are 3400 salariati si tot in pierdere este.............sa te vedem cum explici asta sefule
    2 2
  • Sincer cred ca pe Hummer il paste falimentul in 2-3 ani..............
    3 2
  • @ZC
    Calculele sunt mult mai complicate. In pretul de vanzare intra multe costuri. N-as putea sa fac un calcul precis, dar gandeste-te ca un Hummer costa de 2-3 ori mai mult decat un Saab ceea ce ma face sa cred ca si profitul pe unitate e la fel daca nu chiar mai mare in cazul Hummer-ului. As putea sa-ti mai spun multe, dar acum n-am timp.
    1 1
  • dai 200 de milioane si castigi know-how, o marca, o retea de distributie, etc plus prezenta "oficiala" pe piata auto americana. Indiferent daca batoza asta de-i zice masina va mai fi fabricata ori nu, chinezii au tintit pe termen lung. Nu masina cocalarilor internationali ii intereseaza ci ceea ce presupune fabricarea si vanzarea unui automobil.
    2 0
  • ce o sa se aleaga de masinile astea pa mainile chinezilor?hummer made in china.....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru