Vânzarea maşinilor înmatriculate în România înainte de 2007 ar putea să nu fie taxată

de Sebastian Toma
Vineri, 11.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Transcrierea dreptului de proprietate a autovehiculelor înmatriculate în România înainte de 01.01.2007 ar putea să nu mai fie taxată, anunţă Mediafax citând o declaraţie oficială a premierului.

Reînmatriculare automobilelor înscrise în România înainte de 1 ianuarie 2007 ar putea fi efectuată din nou fără plata niciunei taxe, anunţă Mediafax. Vestea vine direct de la premierul României, Victor Ponta, care a declarat că actualul sistem, introdus de guvernul precedent, este "o aberaţie". Premierul a dat exemplul unui cetăţean care vrea să înmatriculeze un automobil de producţie indigenă, cu o valoare estimată la 300 de euro, pentru care taxa de ”primă vânzare”, cum a fost denumită la vremea respectivă, ar avea un cuantum de 3.000 de euro. Însă, bucuria şoferilor care înmatriculează acest gen de automobile s-ar putea să nu fie trăită foarte multă vreme, din moment ce această excepţie va fi aplicată până la introducerea sistemului de timbre de mediu, care ar putea să îi pună din nou în faţa unor cheltuieli serioase, cu toate că vor putea vinde şi înmatricula orice automobil în România.

Însă, taxa respectivă se aplică în continuare, singura măsură de anulare a acesteia fiind introducerea unei legi sau a unei ordonanţe de urgenţă. Abia după publicarea acesteia în Monitorul Oficial va intra în vigoare respectiva scutire de la taxă.

Aşadar, vă recomandăm să evitaţi pe cât posibil achiziţionarea unui automobil pentru care ar fi posibilă o asemenea scutire, deoarece există posibilitatea aşteptării vreme de mai multe luni până la intrarea în vigoare a scutirii de la plata taxei de primă vânzare. O decizie finală a Executivului în acest sens este aşteptată până la sfârşitul lunii curente.

Urmareste Automarket
Iniţial, taxa de primă vânzare ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 ianuarie 2012, dar guvernul precedent a decis să amâne cu un an aplicarea acesteia, pentru ca proprietarii autovehiculelor cărora li s-ar aplica această taxă să aibă timp să-şi vândă maşinile dacă doresc. Suspendarea acestei taxe ar duce la posibilitatea recuperării banilor plătiţi pentru reînmatricularea unui automobil înscris deja în România.

Via Mediafax

Comentarii (7)

  • Eu nu vad logica. Conform acestei stiri masinile care au o vechime mai mare de 6 ani sunt scutite de taxa, in conditiile in care vorbim de masini care in mare parte sunt Euro 4 si polueaza mai mult decat cele fabricate dupa 2007. Asta inseamna ca pot sa imi iau un Golf 4 TDI sa zicem, de prin 2000, care probabil are peste 300000 de km si care evident polueaza mult mai mult decat un Logan de 1.2 din 2010 cu 50000 de km sa spunem si sunt scutiti de taxa? Deci pot sa imi cumpar mai usor o masina mai veche si care polueaza mult mai mult fara sa platesc taxa?
    10 7
  • @LauCalin
    din ce am inteles eu, nu ar trebui sa plateasca taxa doar masinile care sunt deja inmatriculate in romania (prima inmatriculare in romania fiind inainte de 1 ianuarie 2007). in aceeasi categorie intra si masinile autohtone ca de exemplu Aro, nu doar golfurile.
    13 0
  • cristache
    Am o astra din 2006, in 2010 am terminat leasingul, practic masina e reinmatriculata dupa 2007. In cazul meu daca vreau sa vand masina se mai aplica taxa?
    6 0
  • Logica nu exista - pur si simplu statul vrea sa jecmaneasca oamenii in continuare sub pretextul salvarii mediului inconjurator, asa cum este acum la moda.

    Daca vreti sa vedeti cat de sclavi suntem cautati pe net ce taxe platesc strainii din UE si raportati taxa la salariul lor minim pe economie.

    Daca maine ar fi iventata o baterie revolutionara si toate masinile ar fi electrice va dati seama ca s-ar inventa niste taxe uriase pt a compensa taxele de poluare sub orice forma si accizele neincasate din vanzarea benzinei.
    18 0
  • Vasilica
    Tehnologie exista,baterie exista (teoria conspiratiei la nivel mondia)

    Cat despre talharii astia ticalosi deja eu sunt resemnat, nu cred ca in viata asta un kkt care vine la putere in romanica noastra vrea sa faca ceva bun pentru actionarii adica noi toti astia care scoatem banu luna de luna zi de zi an de an( aici nu includ tiganii borati - interlopii care aia profita la maxim dupa urma cretinilor care munces respectiv noi).

    In campanie mai aveau un pic si ziceau sa moara ...sa faca sa vedeti ce facem noi suntem aproape de popor, de la zi la zi vad ca se schimba.Acum cu taxa, maine cine stie.

    Concluzie : plecati din tara care mai puteti!
    16 1
  • octavian
    Sincer ar fi un lucru bun pt ca cred ca orice cetatean al acestei tari corect si cinstit care are o slujba de rand nu si-ar permite niciodata o masina noua.Asadar eu vreau de mult timp o solenza si nu am avut bani nici pt asa ceva.Este o alta ilegalitate si un abuz al acestu guvern sa platesti taxe aberante si mari pt o masina de stricta necesitate.Adica numai bogatii sa aibe masini pana la urma ? Ce popor slab, imi este rusine ca sunt roman, stam cu mainile in san si astia isi vor bate tot mai mult joc de noi si de viitorul nostru.
    2 0
  • Adrian
    Suntem terminati ca si popor ,sclavi ai capitalistilor fosti comunisti !
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru