Vânzări de maşini în Europa în februarie 2017: România, cea mai mare creştere, Dacia a înregistrat un plus de 11%

de Daniel Popescu
Joi, 16.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzări de maşini în Europa în februarie 2017: România, cea mai mare creştere, Dacia a înregistrat un plus de 11% România a înregistrat cea mai mare creştere la vânzarea de maşini noi în Uniunea Europeană în luna februarie (+63%), în timp ce înmatriculările Dacia au crescut cu 11%.

România are motive de satisfacţie pentru luna februarie în privinţa performanţelor înregistrate în industria auto.

Datele publicate joi de Asociaţia Europeană a Constructorilor de Automobile (ACEA) arată că, în urma eliminării timbrului de mediu, România a înregistrat cea mai mare creştere a vânzărilor de maşini noi: 8.302 unităţi, cu 62.8% mai mult decât în februarie 2016.

În ansamblu, piaţa europeană a crescut în februarie cu 2.2%, rezultatul pozitiv fiind influenţat în special de ţările central şi est-europene. În rest, 3 dintre cele mai mari 5 pieţe europene au raportat vânzări în scădere: Franţa (-2.9%), Germania (-2.6%) şi Marea Britanie (-0.3%). În schimb, Italia a crescut cu 6.2%, iar Spania cu numai 0.2%. Estonia, Finlanda, Irlanda, Letonia şi Luxemburg sunt celelalte ţări în care vânzările au scăzut.

Urmareste Automarket
În privinţa mărcilor, Dacia a raportat o creştere de 11%, la 32.441 de unităţi, adică aproximativ un sfert din vânzările Grupului Renault, din care mai fac parte brandurile Renault şi Lada.
De altfel, creşterea este de peste două ori mai mare decât cea înregistrată de Renault (+5%).
Grupul Volkswagen a înregistrat o scădere de 1%, la 248.000 de unităţi, cauzată în special de o scădere abruptă cu 6.6% a vânzărilor brandului principal, chiar dacă toate celelalte marci ale grupului au raportat creşteri.

Nici Grupul PSA Peugeot-Citroen nu traversează o perioadă prea bună. Peugeot a raportat o scădere de 3.7%, în timp ce vânzările DS continua prăbuşirea, de data aceasta cu 36%. Citroen este singurul pe plus, cu 1.7%, în timp ce Opel, care nu a fost încă inclus de ACEA în cadrul Grupului PSA, a raportat o scădere de 1.4%.

Via ACEA

Comentarii (5)

  • Cristian
    Nu inteleg o chestie: ce legatura are cresterea de vanzari de masini noi din Romania cu eliminarea timbrului de mediu?!!
    "Datele publicate joi de Asociaţia Europeană a Constructorilor de Automobile (ACEA) arată că, în urma eliminării timbrului de mediu, România a înregistrat cea mai mare creştere a vânzărilor de maşini noi: 8.302 unităţi, cu 62.8% mai mult decât în februarie 2016. "
    Daca ati fi vorbit de numarul de rable inmatriculate as mai fi inteles, dar asa?
    5 3
  • @Cristian: Una dintre explicatii este ca, daca aveai o masina accesibila inmatriculata inainte de 2007, nu prea putreai sa o vinzi, pentru ca timbrul de mediu era mai mare decat pretul pe care il puteai obtine pe masina.
    Prin eliminarea timbrului de mediu, astfel de proprietari au putut vinde masinile vechi si au folosit banii respectivi ca avans pentru a cumpara masini noi.
    18 2
  • Cristian
    @daniel.popescu: posibil sa fie o explicatie in cazul in care au crescut vanzarile pe segmentul persoane fizice, in schimb daca aceasta crestere s-a datorat persoanelor juridice ma cam indoiesc.
    Ramane de vazut ce se va intampla si luniile viitoare.
    In orice caz, numarul rablelor va exploda :(
    7 5
  • @Cristian, ce este greu de înțeles? Și pentru mașinile noi era taxa, și una destul de marisoara la cele cu motoare mari.
    3 2
  • "Vânzări de maşini în Europa în februarie 2017: România, cea mai mare creştere, Dacia a înregistrat un plus de 11% România a înregistrat cea mai mare creştere la vânzarea de maşini noi în Uniunea Europeană în luna februarie (+63%), în timp ce înmatriculările Dacia au crescut cu 11%."

    Mă ia cu amețeli. WTF?!
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru