Vanzari in scadere pentru Toyota in Europa

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 27.05.2008
Primul jucator auto la nivel mondial are probleme in Europa, din cauza vanzarilor din Germania si a ofertei la flotele auto.

Esential

1.2 milioane unitati este cifra tinta a vanzarilor Toyota din Europa pentru 2008.

Toyota nu isi va indeplini tinta de vanzari in Europa stabilita pentru acest an. Oficialii niponi au stabilit o rata de 5% a cresterii vanzarilor pe Batranul Continent, dar rezultatele slabe de pe piata germana impiedica acest lucru.

Un alt factor esential care cauzeaza scaderea vanzarilor Toyota in Europa este legat de sectorul vanzarilor flotelor de masini. Toyota refuza sa coboare pretul pe unitate, in cazul cererii de flote auto, motiv pentru care nu tine pasul cu concurenta si inregistreaza pierderi la nivel global.

Tadashi Arashima, presedintele Toyota Europa, a fost primul care a semnat intarzierea strategiei de marketing in acest sector. In primul trimestru al anului, vanzarile Toyota au scazut cu 3-4 procente in tarile vest-europene, lucru care face imposibila o ieftinire a flotelor de masini comerciliazate.

Vanzarile de flote auto ocupa doar 35% din totalul vanzarilor Toyota in Europa. Principala preocupare a producatorului nipon ramane domeniul vanzarilor particulare.

In ciuda evolutiilor de pe piata, Toyota mizeaza pe vanzari totale de 1.2 milioane unitati in 2008 si de 1.35 milioane de unitati in 2009, pe Batranul Continent.

Via | Automotive News 

Taguri: Toyota

Comentarii (5)

  • HUUUUOOO!
    zarnesteanu
    Afara cu ei! Si noi stim sa facem masini. Chair daca as fi milionar, mai bine un Logan romanesc decat o porcarie asiatica. De o mie de ori mai bine Logan, Opel, Renault etc.
    0 0
  • martiz
    ce minte creata ai!
    "Chair daca as fi milionar, mai bine un Logan romanesc decat o porcarie asiatica". Ba nebunule, tu bagi toate ouale intr-un cos? De masini japoneze ai auzit? Daca ai fi milionar, ti-as propune sa cumperi toate "golan"-urile ce ies pe poarta fabricii, si sa le ti undeva numai pt tine. Cap sec!
    0 0
  • Ups!Asta -i antisemitism auto!? Da' cu Nissanurile ce-ai face? Si inca ceva... Stiai ca motorul de 1.7 de la Opel este Japonez? Sau ca noul suv de la Renault este construit pe platforma japoneza? Sigur n-ai cititi pe nicaieri. Sau daca ai citit, n-ai priceput ...
    0 0
  • AndreiRN
    Frustrare
    Doar un exemplu de frustrare cand concurenta este mai buna.
    Oricum Toyota s-au plasat superb pe piata auto si asta ia adus pe primul loc.
    0 0
  • Iarasi comparati o roaba cu o masina?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru