Vânzări premium: BMW rămâne lider, Mercedes a depăşit Audi în primele nouă luni ale anului

de Daniel Popescu
Joi, 22.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW rămâne lider în segmentul premium, după vânzările din primele nouă luni ale anului, însă Mercedes a depăşit Audi şi se apropie periculos de prima poziţie a clasamentului.

Esential 1.376.424 de maşini a vândut Mercedes-Benz în primele nouă luni ale anului
1.395.780 este numărul de unităţi comercializate de BMW în acelaşi interval de timp
1.347.950 de maşini a reuşit să vândă Audi în perioada ianuarie - septembrie 2015
Mercedes-Benz a publicat joi raportul financiar pentru primele nouă luni ale anului, iar rezultatele sunt de natură să-i îngrijoreze semnificativ pe rivalii de la BMW şi Audi.

Datele oficiale arată că producătorul german a avut în perioada iulie-septembrie 2015 cel mai bun trimestru din întreaga sa istorie, după ce a reuşit să vândă 477.999 de maşini, cu 15% mai multe decât în perioada similară a anului trecut. Cu peste 188.000 de maşini vândute numai în luna septembrie, vânzările au ajuns la 1.376.424 unităţi în primele nouă luni ale anului. 

Audi, depăşit de Mercedes la vânzări

Rivalii de la BMW au obţinut de asemenea un record de vânzări pentru luna septembrie, însă nu au reuşit să ţină pasul cu creşterea galopantă a celor de la Mercedes-Benz.

În primele nouă luni ale anului, constructorul cu sediul la Munchen a vândut 1.395.780 de maşini, cu aproape 6% mai mult decât în perioada similară a anului trecut, însă rezultatul este cu aproape 73.000 de unităţi mai slab decât cel realizat de Mercedes-Benz.

Între timp, şi cei de la Audi au înregistrat o creştere de vânzări, însă cu numai 3.8% comparativ cu perioada similară a anului trecut, astfel că numărul total de unităţi a ajuns la 1.347.950. Prin urmare, Mercedes-Benz şi-a adjudecat locul doi în clasamentul vânzărilor pe segmentul premium, în faţa celor de la Audi. Dacă îşi va menţine ritmul de creştere şi în următoarele trei luni, Mercedes va avea ocazia să devină constructorul premium cu cele mai mari vânzări la finalul anului.

Loc Marcă Septembrie 2015 Ian. - sept. 2015 Creştere
1 BMW 180.475 1.395.780 5.8%
2 Mercedes-Benz 188.444 1.376.424 15.2%
3 Audi 170.900 1.347.950 3.8%

China, piaţa cheie pentru Mercedes-Benz

Saltul spectaculos din ultimele 3 luni se datorează în special pieţei din China.


Cu numai doi ani în urmă, Mercedes-Benz înregistra la nivel anual vânzări cu peste 100.000 de unităţi mai mici decât BMW şi Audi, însă în 2014 a început să reducă diferenţa, care a devenit de ordinul zecilor de mii pe parcursul anului 2015.

Saltul spectaculos din ultimele 3 luni se datorează însă în special pieţei din China.

Acolo, Mercedes-Benz a vândut în perioada ianuarie-septembrie cu 39% mai multe unităţi decât anul trecut, în timp ce Audi a înregistrat o scădere de 0.3%. Secretul succesului îl reprezintă o investiţie de 720 de milioane de euro într-o fabrică dedicată producţiei de modele care se vând pe piaţa locală.

Anterior, Mercedes-Benz şi-a propus să depăşească BMW şi Audi la vânzări în anul 2020.

Via Daimler, BMW, Audi

Comentarii (19)

  • UPS, Bi Em Dabal Yu scade in jos ? Mai sa fie, o fi oare asta datorita faptului ca au fost prinsi cu mata-n sac fraudand testele de Nox ? Eiii, nu cred. Nemtii sunt cei mai seriosi ! Consumer Reports, claseaza in continuare Marsadas Bantz pe ultimele locuri la fiabilitate. Automarket, ar fi cazul sa postati noul clasament . Lexus face legea la categoria premium.

    http://piataauto.md/Stiri/2015/10/Studiul-de-fiabilitate-Consumer-Reports-arata-date-socante-inclusiv-problemele-Teslei-Model-S-Video/
    3 45
  • sincer c classe ...in sfarsit face toti bani, personal consider a fi cel mai fain din segment ...apoi, evident lider de clasa S caruia nu ia luat fata nimeni niciodata in rest...nu ma da pe spate nimic de la merc
    18 5
  • exceptand piata din China as zice ca:
    1. Asa si este firesc: Mercedes, BMW, Audi
    2. Ce nu este firesc faptul ca altii sunt mult in urma. Macar la nivelul Volvo ar trebui sa fie Jaguar, Lancia, Alfa Romeo etc.
    3. Mercedes face masini frumoase in ultima perioada, BMW parca le urateste de la generatie la generatie... iar cele Audi raman cam la fel
    3 secund. S-ul este superb... 7-arul este ...cum este? grotesc e mult spus... este urat si atat
    4. Iata ca marketingul adus de Formula 1 isi spune cuvantul
    11 11
  • Scorpionul_negru
    @Madalescu_Georgian
    Du-te ma de aici cu ,, Toyotismele '' tale de lux !
    20 5
  • Scorpionul_negru
    Adevarul e ca Mercedes are o gama superba in ultima vreme. Daca scoate si E class -ul nou mai repede o sa fie lider in segment multa vreme de acum inainte !
    @eu Nici CLS-ul nu te atrage ? E mai frumos ca C class.
    17 4
  • https://www.youtube.com/watch?v=vpV3xYGqh9k#t=1142
    4 3
  • cica amg vs M
    2 3
  • Valius
    @Madalescu_Georgian, ce insamna la tine ultimele locuri, si de unde ai tu clasamentele astea, ca eu nu am gasit asa ceva? Si subiectul cu vanzarile, astia fac masini pentru castigurile lor sau pentru oameni? Inainte faceau pentru oameni.
    5 1
  • @scorpion
    ba da si cla insa m-am grabit ...
    3 0
  • Reason Prevails
    Mi se pare normal sa fie in fata Audi. Oamenii si-au revenit in simturi.
    3 2
  • Scorpioane tata, te las sa te ''destrabalezi'' in continuare ascultand manele pe scaunele de' piele la VW-ul ala cu sclipici , pardon TE DE IU-ul ala rebrenduit......pardon Porsche parca se numea .....UPS ce coincidenta :))))))
    7 17
  • @Valius, tu ai ochelari de cal, nu iti trebuie si alte informatii, de asta nu vezi linkul care tocmai l-am postat mai sus. I-a benocleaza matale mai bine ochii si zi-mi unde se situeaza Marsadas Banz.
    6 17
  • Scorpionul_negru
    @Madalescu_Georgian
    Nici aici nu ai nimerit. Nu sunt fan manele :))) Nu imi plac. Ghinion ! E parerea ta cu privire la grupul VAG. Nu am ce sa iti fac daca nu iti plac. Cum mie nu imi place nimic de la japonezi nici tie de la nemnti. Asta e...fiecare cu gusturile lui.
    8 9
  • Eee, aici ai un +1 de la mine Scorpioane. Sunt total de acord. Cum tu crezi ca Lexus este o Toyota cu piele, acelasi lucru cred si eu ca Porsche, Bentley si Audi sunt niste VW-ne cu piele si cu cateva scandurele din lemn lipite pe bord. Iar Skoda este un VW low cost. Cam asta e parerea.

    PS: Nu am zis ca nu-mi plac toate masinile din grupul VAG, chiar am cateva modele preferate. Nu-mi place politica nemtilor atata tot .
    9 9
  • @Madalescu_Georgian
    Cred ca ai facut febra :) E primul comentariu al tau in care scrii corect gramatical si nu vorbesti urat. Cred ca acest comentariu va ramane in istoria Automarket ca singurul comentariu al tau care nu va mai fi ascuns din cauza voturilor negative.
    9 9
  • @vlad,

    Salut flacau. Imi pare rau, dar incerc sa ma adaptez la stilul cocalaresc al vostru. Asa as putea fi sigur ca intelegeti traducerea. Evident, nu prea reusesc, iar in comentariul de sus nu am mai depus ''efortul'' necesar'' , voi chiar aveti arta in maneca spre deosebire de mine, stiti ce inseamna aia ''cultura'' si evident mult ''rafinament'' . In momentul cand pasiti pragul la Beemveu si Marsadas chiar va comportati ''exemplar'' si in mod inevitabil ''dati lectii bune'' si altora....... O singura problema aveti - personalitatea :))))))
    7 11
  • dubla* UPSS
    7 8
  • Scorpionul_negru
    @vlad
    Stai linistit ca si acel coment va fi cu multe manute rosii numai pt. faptul ca este dat de Madalescu_Georgian :))) . Eu chiar nu imi explic cum reuseste sa adune atata antipatie de la toti. Are 99% din comentarii ascunse :)))
    8 8
  • @Scorpioane, nu stiu cum faci dar te ''invidiez'' ....... pe bune, chiar ai de gand sa imi furi tu toate voturile 'negative'' ? :))))))
    1 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru