Vanzari record pentru Renault in luna aprilie

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 16.05.2008
Grupul Renault a inregistrat pe plan mondial o crestere cu 8.3% a vanzarilor in luna aprilie a acestui an.

Esential

9.500 de unitati ale noii Laguna a vandut Renault in luna aprilie, in Europa

Renault da semne de redresare pe piata europeana, inregistrand in luna aprilie a acestui an rezultate imbucuratoare. Grupul francez a reusit sa vanda luna trecuta 228.146 de vehicule in toata lumea, sub cele trei branduri distincte: Dacia, Renault si Renault Samsung Motors.

Aceasta cifra reprezinta o crestere cu 8.3% a vanzarilor, comparativ cu aceeasi luna a anului 2007. Renault s-a bucurat de o crestere cu 7.5% la nivel mondial, Dacia de 17.1% iar Samsung Motors de doar 6.6%. Pe Batranaul Continent, Renault a totalizat 147.322 de unitati vandute in luna aprilie, ceea ce se traduce intr-o crestere a cifrei de vanzari cu 3.5%.

Cele mai bune rezultate s-au inregistrat pe piete cu o crestere accentuata ca Germania, Olanda, Belgia, Elvetia si Austria. Noul Twingo a inregistrat 12.000 de unitati vandute in luna aprilie, in timp ce noua Laguna ajuns in garajele a 9.500 de europeni. Clio Estate, cu 5266 de unitati vandute, Kangoo, cu 4756 de unitati vandute, Modus si Grand Modus, cu 8105 unitati vandute, sunt modelele care au ingrosat cifra totala a modelelor livrate de Renault in luna aprilie in Europa.

In regiunea Euromed, din care face parte si Romania, vanzarile Renault au crescut cu 8% in luna aprilie. Astfel, pe plan national, francezii continua sa detina 34% din cota de piata. Rezultate excelente s-au inregistrat si in Rusia, unde Renault a vandut 11.000 de unitati in aprilie, crester asemanatoare fiind semnalate si in Algeria sau Maroc.

via | Renault

Comentarii (2)

  • cucu bau
    cacao
    masini cu design slab,slabe si calitativ cu piese scumpe=renault
    0 0
  • sincer
    Vanzari record pentru Renault
    Cu cat vor fi mai mari vanzarile cu atat vor fi mai multe denigrarile.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru