Vânzările Bentley au crescut cu 37% în 2011

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 03.01.2012
Cei de la Bentley se bucură de o creştere de 37% a vânzărilor în 2011, realizare remarcabilă pentru un constructor de lux în vreme de recesiune economică.

Esential

7003 unităţi Bentley au fost vândute în anul 2011 la nivel global.

Englezii de la Bentley sărbătoresc vânzarea a 7.003 unităţi în anul 2011, o creştere de 37% faţă de anul anterior. Creşterea remarcabilă a constructorului de lux din Crewe vine pe fondul unei cereri puternice pe pieţele din Statele Unite ale Americii, China şi Germania. Marca britanică abia a lansat o versiune mai ieftină a lui Continental GT, echipată cu un motor V8 de 4.0 litri, care ar trebui să le aducă o serie de clienţi noi în 2012 şi se gândeşte la un crossover ultraluxos.

Wolfgang Duerheimer, şeful Bentley, a confirmat faptul că un crossover de top este în discuţie în cadrul forurilor superioare ale mărcii britanice şi că vor lua o decizie în curând. Dacă acest model va debuta pe piaţă în forma imaginată de britanici, crossoverul va avea un design de coupe, un interior special cu patru sau cinci locuri şi o platformă de la un SUV din Concernul Volkswagen. Respectivul crossover ar drebuta în 2014 sau 2015 dacă va fi aprobat în curând şi ar putea fi lansat alături de o motorizare V8 twin-turbo de 4.0 litri, dar viitoarele generaţii ale motoarelor W12 otto şi V12 TDI nu sunt nici ele excluse.

Cei de la Bentley sunt siguri că există o piaţă pentru un asemenea crossover, din moment ce 95% dintre proprietarii de modele Bentley deţin şi un SUV. Dacă totuşi acest SUV nu va fi lansat, constructorul britanic pregăteşte o versiune decapotabilă a lui Continental V8, alături de o versiune de competiţie a aceluiaşi model.

Via | TheWallStreetJournal | Bentley

Comentarii (3)

  • UnCetatean
    Vag
    Diavolii aia de la vag numai rele fac...
    4 8
  • @ UnCetatean
    Succesul VW Group este incontestabil in orice segment de piata ( odata cu achizitia MAN sunt foarte puternici si in sectorul camioanelor unde detineau deja Scania ) iar modelul lor incet incet va fi copiat de toti producatorii auto, asta daca mai vor sa existe in continuare pe piata . In 2011, numarul angajatilor VW Group a crescut cu 100,000 ( http://quattroruote.it/notizie/economia/gruppo-volkswagen-100-mila-nuove-assunzioni-nel-2011 ) .
    4 2
  • Este normal sa vanda, este o masina pe gustul tuturor
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru