Vanzarile Dacia au crescut cu 13.3% la nivel global

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 09.07.2008
Grupul Renault a vandut cu 4.3% mai mult in primul semestru al anului in intreaga lume.

Esential

1.325.504 unitati a vandut Grupul Renault la nivel mondial in primele sase luni ale anului.
127.276 unitati a vandut Dacia la nivel mondial in primele sase luni ale anului.

Renault a publicat astazi rezultatele vanzarilor aferente primelor sase luni ale anului. Astfel, in primul semestru din 2008 Renault a inregistrat la nivel global o crestere de 4.3%, ajungand la un total de 1.325.504 unitati.

Grupul francez si-a imbunatit cota de piata cu 0.2%, pana la 3.8 procente. Cresterea inregistrata de grup a fost reflectata prin operatiunile comerciale in crestere ale fiecarei marci in parte. Renault a vandut cu 4% mai mult, Dacia cu 13.3% mai mult, iar Samsung Motors cu 7.2% mai mult.

Asa cum se observa, cea mai spectaculoasa crestere in cadrul grupului a avut-o marca romaneasca Dacia, care a vandut 127.276 de vehicule in perioada ianuarie-iunie.

Dacia a vandut pe piata europeana in perioada mentionata un total de 51.179 de unitati, ceea ce consemneaza o crestere de 33.4% la nivel continental.

Vanzarile grupului Renault au inregistrat o crestere de 25.4% pentru Asia si Africa si de 17.7% pentru America de Sud. In tarile Uniunii Europene, vanzarile Grupului Renault au inregistrat o usoara scadere, pana la 0.5%.

Via | Renault Group 

Taguri: Dacia, Renault

Comentarii (1)

  • domnosu
    cum?!...
    cum...nu mai comenteaza nimeni nimic...e cumva un articol no comment...?! :-))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru