Vânzările de mașini cu încărcare de la priză au depășit pragul de un milion de unități

de Sebastian Toma
Luni, 21.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pe măsură ce modelele electrice și hibrizii plug-in devin din ce în ce mai populare, categoria vehiculelor cu încărcare la priză a atins hotarul de un milion de unități vândute la nivel global.

Mașinile hibride plug-in și mașinile electrice au atins un nou hotar de vânzări la nivel global: vânzarea cumulată a peste un milion de unități. Rezultatul cumulat de vânzări al mașinilor încărcate de la priză este cu atât mai impresionant încât, în iulie 2014, era sărbătorită vânzarea a 500.000 de asemenea vehicule. La nivel de țări, SUA a achiziționat cele mai multe mașini cu încărcare la priză, urmată de China, Japonia și Norvegia.

Paradox pe tărâmul petrolului: 100 de stații de încărcare pentru mașini electrice vor fi deschise în Dubai până la sfârșitul anului

Din primul milion de mașini cu încărcare la priză vândute la nivel global, 62% sunt mașini electrice, în timp ce restul sunt hibrizi plug-in. O treime din milionul de mașini încărcare la priză au fost vândute în Statele Unite ale Americii, în timp ce 15% au ajuns în China și 12% au fost vândute în Japonia. Pe lista țărilor care au cumpărat volume importante de mașini cu încărcare la priză se numără și Norvegia, care a achiziționat 66.000 de asemenea vehicule, o valoare impresionantă în raport cu populația țării.

Cum e viața cu o mașină încărcată la priză în România: test de anduranță cu Renault Zoe

Urmareste Automarket
Dintre toate țările care au fost în topul vânzărilor de mașini încărcate la priză, Norvegia are cea mai ambițioasă strategie.
Până în 2020, norvegienii vor să fie prima țară care interzice vânzarea de mașini alimentate cu carburanți fosiliDorința norvegienilor nu este în van, pentru că Norvegia este ţara în care se vinde o maşină cu emisii zero la fiecare trei maşini cu motoare clasice.

Marea Britanie: sistem de încărcare fără fir a mașinilor electrice integrat în șosea, programat pentru testare până la finalul anului

Via HybridCars

Comentarii (1)

  • E vorba de toate masinile cu incarcare produse pana acum sau doar pe ultimul an?
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru