Vânzările de mașini diesel se prăbușesc în Franța, dar Dacia face notă discordantă: a vândut cu 27% mai multe unități diesel în Hexagon

de Daniel Popescu
Miercuri, 07.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Franța a raportat o scădere a vânzărilor de mașini diesel de 12% în luna ianuarie, însă situația este la polul opus pentru Dacia: datorită popularității lui Duster, marca de la Mioveni a vândut cu 27% mai multe vehicule diesel.

Anul 2017 a fost marcat de o scădere accelerată a vânzărilor de mașini diesel, la numai 44% din numărul total, pe fondul scandalului Dieselgate și a numeroaselor restricții care au apărut în marile orașe europene.

Prima lună a anului 2018 confirmă acest trend pe două dintre cele mai mari piețe, Franța și Germania. Astfel, vânzările de mașini diesel au scăzut în Franța cu 12% în luna ianuarie, astfel că acest tip de propulsie are acum o cotă de piață de 41.1%, comparativ cu cota de piață de 52.6% a motoarelor pe benzină.

Situația este însă diametral opusă la Dacia, care a comercializat aproape 10.000 de unități, corespunzător unei creșteri a vânzărilor de 14%. Datele oficiale arată că marca de la Mioveni a înregistrat o creștere cu 27.5% a vânzărilor de mașini diesel, în special datorită cererii mari înregistrate de Dacia Duster: 90% dintre cele peste 4.000 de unități care s-au vândut în ianuarie au avut propulsie diesel.

Situația este asemănătoare și în Germania, cea mai mare piață auto din Europa.

Astfel, vânzările de mașini diesel au scăzut aici cu 17.6%, astfel că doar 33% dintre mașinile comercializate au avut acest tip de propulsie. În schimb, vânzările de mașini cu motoare pe benzină au crescut cu 32%, până la o cotă de piață de 61%.

Via Autoactu, Autoactu

Comentarii (2)

  • Singura cutie automata de pe Duster este pe 4x2 1,5 (in plus se comporta foarte bine si mașina arata bine)
    Acolo au nevoie de cutii automate, altfel îți crapă piciorul pe ambreiaj, nu mă mira creșterea Daciei la diesel.
    1 2
  • Pai ce ar vrea sa cumpere ? 1,2 benzina ?! Mai ales daca vrei 4x4 sau automata nu ai alta varianta decat diesel-ul faraonic de 1,5.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru