Vânzările de mașini electrice au încetinit în Europa, după primele 6 luni din 2018: “Aceste mașini rămân un produs de nișă, iar infrastructura este încă inadecvată”

de Paul Cosma
Miercuri, 18.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările de mașini electrice au înregistrat o încetinire în prima jumătate a anului, la nivel european. Potrivit firmei de consultanță EY, creșterea vânzărilor a fost de 33% după ce anul trecut fusese la un nivel de 54% în aceeași perioadă.

Mașinile electrice rămân un produs de nișă, iar infrastructura destinată lor este încă inadecvată. Opinia îi aparține lui Peter Fuss, partener în cadrul firmei de consultanță EY.

Din aceste motive, potrivit EY, vânzările de mașini electrice au încetinit în prima jumătate a lui 2018, având o creștere de 33%, după ce, în aceeași perioadă a anului trecut, rezultatul fusese de 55%.

“Creșterea puternică din Germania, cea mai mare piață auto din Europa, nu a fost suficientă pentru a compensa rezultatul din Marea Britanie, a doua piață europeană ca mărime,” a explicat consultantul EY.

În prima jumătate a lui 2018, vânzările diesel au scăzut semnificativ la nivel european, pe fondul îngrijorărilor că aceste mașini ar putea fi interzise în unele orașe, în timp ce vânzările vehiculelor cu motoare pe benzină au avut o creștere de 16%.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru