Vânzările de maşini electrice şi hibride s-a dublat în România în primele 6 luni ale anului, dar rămânem printre codaşele Europei

de Daniel Popescu
Miercuri, 07.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Românii au cumpărat peste 300 de maşini electrice şi hibride în prima jumătate a anului, însă ţara noastră ocupă locul 22 într-un top al vânzărilor la nivelul Uniunii Europene.

Asociaţia Producătorilor Europeni de Automobile (ACEA) a publicat un amplu raport cu privire la vânzările de maşini ecologice la nivelul Uniuni Europene pentru prima jumătate a anului.

Datele oficiale arată că în România s-au comercializat în total 318 maşini electrice şi hibride în perioada ianuarie - iunie 2016, aproape dublu comparativ cu perioada similară a anului trecut (160). Totuşi, dintre acestea, 302 maşini sunt hibrizi care nu pot fi reîncarcaţi la priză (HEV).

Din păcate, România este una dintre cele numai 4 ţări europene care nu raportează defalcat numărul de maşini electrice şi de maşini hibride plug-in (PHEV) vândute, ci doar totalul acestora: 16, comparativ cu 11 în perioada similară a anului trecut.

Urmareste Automarket
Într-un clasament al Uniunii Europene, România ocupă locul 22 în funcţie de numărul total de maşini ecologice vândute, singurele state cu vânzări mai mici fiind Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania şi Slovacia, toate semnificativ mai mici ca suprafaţă şi număr de locuitori decât ţara noastră.
Prima poziţie în top revine Marii Britanii cu 26.509 unităţi, în creştere cu aproape 15%, în timp ce podiumul este completat de Franţa şi Italia.

În privinţa maşinilor electrice şi hibride plug-in, România ocupă locul 24, întrucât doar Letonia, Grecia şi Bulgaria au vândut mai puţine unităţi. De altfel, Bulgaria a înregistrat chiar un record negativ, întrucât nu a reuşit să comercializeze nici marcar o unitate de acest tip în primele 6 luni. La acest capitol, primul loc este ocupat de Franţa (12.338 unităţi), urmată de Marea Britanie şi Germania.

Via ACEA (PDF)

Comentarii (4)

  • @Dan Popescu

    Îhî, "vânzările s-a dublat"!
    Chiar din titlu, mânca-ți-aș!
    10 0
  • Normal, cand se vand intr-un an 2 masini electrice iar in al doilea an 4 se cheama ca vanzarile s-au dublat. Ba chiar au crescut cu 100%. :)
    8 0
  • Mai bine incepea titlul cu : "Romanii sunt disperati dupa masinile electrice si hibride" :))
    8 0
  • bulake
    Stefi, LR a raportat o eroare de ortografie
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru