Vânzările de mașini electrice și plug-in hybrid, aproape de un nou record: peste 100.000 de unități la nivel global în august

de Daniel Popescu
Luni, 02.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările globale de mașini electrice și plug-in hybrid au ajuns în luna august la aproape 103.000 de unități, aproape de recordul absolut înregistrat în decembrie.

Vânzările de mașini electrice și hibrizii cu alimentare la priză se bucură de o popularitate în creștere la nivel global.

În ciuda faptului că vara este de regulă un anotimp în care vânzările nu sunt foarte ridicate, numărul de mașini electrice și plug-in hybrid comercializate la nivel global în luna august a ajuns la aproape 103.000 de unități.

Performanța este cu numai 1.000 de unități sub recordul absolut înregistrat în decembrie 2016, astfel că există toate șansele ca acesta să fie doborât după publicarea rezultatelor din luna septembrie, mai ales că vânzările de mașini cresc.

Pentru luna august, creșterea de vânzări a fost de 64% comparativ cu august 2016, iar de la începutul anului numărul total de vehicule de acest tip înmatriculate a ajuns la 651.000 de unități.

Liderul clasamentului pentru perioada ianuarie-august 2017 este Toyota Prius Prime (foto), versiunea plug-in a celui mai popular hibrid din lume, care s-a comercializat în 35.000 de unități, în timp ce Nissan Leaf rămâne și în prezent mașina electrică cu cele mai bune vânzări la nivel global, cu 33.500 de unități.

Podiumul este completat de Tesla Model S (31.600 de unități), în timp ce modelul chinezesc BAIC EC180 (28.700 unități) a înregistrat vânzări ușor mai ridicate decât Tesla Model X (28.700 unități).

Via InsideEVs

Comentarii (2)

  • Arogantul
    si cate milioane de masini clasice?
    dar cifrele pot impresiona doar daca nu te uiti la distributie, cele mai multe au fost hibride standard,
    plug-in-uri si electrice sunt o minoritate in interiorul acestei minoritati, deci efect per total neglijabil asupra mediului.
    7 7
  • Edikkk
    Co o floare nu se face primăvară dar... un semnal că vin schimbările... există
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru