Vânzările de mașini noi au crescut cu 5.6% în Europa în august. Dacia, creștere de peste 16%

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 14.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Piața europeană de mașini noi a continuat să crească și în luna august, iar Dacia a înregistrat o creștere de peste 16%, la 31.500 de unități.

Piața auto europeană a încheiat vara acestui an pe un trend pozitiv, ca urmare a creșterilor de vânzări înregistrate pe cele mai multe piețe dezvoltate.

Astfel, pe teritoriul celor 28 de state membre, în luna august s-au comercializat 865.047 de unități, în creștere cu 5.6% comparativ cu august 2016. In total, în primele 8 luni ale anului, piața auto a depășit 10 milioane de unități, în creștere cu 4.5% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Doar 7 state europene au înregistrat scăderi ale înmatriculărilor în luna august, iar printre ele se numără și România, unde s-au vândut 12.000 de unități, în scădere cu 3.3%. Totuși, piața din România a afișat o creștere de 16.1% a vânzărilor în primele 8 luni ale anului, la  68.000 de unități.

De asemenea, Dacia a înregistrat o lună august foarte bună la nivel european. Brandul românesc a raportat 31.560 de mașini noi comercializate, în creștere cu 16.4%, iar la nivelul întregului an a ajuns la 314.582 de unități, în creștere cu 11%.

Cea mai mare marca europeană rămâne Volkswagen, cu 97.355 de unități în luna august, însă germanii au înregistrat o scădere de peste 4% comparativ cu aceeași lună a anului trecut.

Totuși, Grupul Volkswagen, care include printre altele și mărcile de volum Skoda și Seat, a raportat o creștere de aproape 3% a vânzărilor, la 218.335 de unități.

După preluarea Opel, Grupul PSA Peugeot - Citroen își aloca acum locul 2 în topul european al celor mai mari constructori în fața celor de la Renault, care au comercializat 88.000 de unități prin mărcile Renault, Dacia și Lada.

Via ACEA

Comentarii (7)

  • Edikkk
    Nu puteţi da şi topul să îl citim şi analiza singuri, decât aceste articole inutile şi incomplete ???
    6 4
  • pe site-ul ACEA gasesti articolul simplu, in format pdf, cu 8 tabele a cate 35 de randuri si 7 coloane

    te rog pana pe 15.09 la orele 14 sa-mi faci o analiza statistica folosind metode si tehnici non-parametrice privind corelatia intre tara de origine a unui constructor9 (la alegere) si nivelul vanzarilor acestuia in cele 27 de tari luate in considerare ca facand parte din UE. Aici poti include, inca, UK.

    te rog deasemnea sa explicitezi o serie de distributie (marca/tara - la alegere) folosind curba frecventelor cumulate si a unei comparatii (luna august 2016/2107 strict pe piata UE) folosind cercul de structura

    ca incheiere folosind testul lui Kolmogorov­-Smirnov, pentru estimarea normalitatii distributiei, calculeaza media si abaterea medie patratica.

    multumesc.

    era sa uit...dupa toate acestea trimite la adresa redactiei...top-ul. Sunt sigur ca AM va binevoi sa ne incante ochiul cu rezultele analizelor tale.

    PS. cred ca daca scriam si in chineza as fi inteles ceva din text, dar Edikk sunt convins ca stie la ce m-am referit.
    7 3
  • inexorabil
    Viene, tu ai ieşit în sărmana lume veşnic neinstruită cu toate aceste preţiozităţi tehnico-ştiinţifice înfăşurate de placentă? Goose God, pe cine vrei să fascinezi? Cu tine, Logos & Demiurg la scară, hălăduind indispensabil pe aici, prin Valea Plângerii, nici n-am mai avea nevoie de a doua venire a Celui Care a creat lumea, aşa acut perfectibilă cum este ea…
    3 0
  • @inexorabil...

    ma faci sa rosesc, m-am fastacit complet ca nici replica numai am....

    pe cuvant :))

    PS. asta doar daca n-as observa tonul ironic
    2 0
  • unsirb
    Eu v-am dat like la amandoi pentru ca m-ati impresionat cu ce cuvinte ati folosit.
    3 0
  • @unsirb

    Eu ți-am dat like pentru că ai pus corect cratima, chiar dacă nu ai scris cu diacritice. :)
    Antecomentatorii fac parte, fiecare, din categorii diferite. Să-i lăsăm să se joace cu ce cuvinte vor ei.
    Pe inexorabil, recunosc, nu am răbdare să-l citesc dacă scrie mai mult de șase rânuri, deși scrie citeț... cu diacritice. :)
    3 0
  • inexorabil
    Mai glumim şi noi, dar cert este că omniprezentul Mafia ne sufocă literalmente şi eminamente…Edikkk, Toyo, vw s-a apucat de făcut cârnați ș.a.m.d. Nu că aş fi pus botul la “invitaţia” de a fi plimbat cu Lexus-ul lui tătuţu’ (sau doar…Daewoo Nubira?), aşa cum mi-a promis (!?) “un nene” de pe aici care a ţinut să sublinieze că nu-i Mafia/Madalescu. Ce naiba, doar nu suntem ţânci de ţâţă, ca să jucăm păcălici. A blufat el, am blufat și eu :D

    Şi să nu-și ȋnchipuie că sunt atât de bătut în devlă, încât să nu realizez că mă abordează uneori semnându-se “@inexorabil” în loc de nick (noua și recenta lui “invitație” a scăzut dramatic ȋn spectaculozitate: doar povești la o bere). Mai nou, a îmbrăţişat o tactică “de efect” : pozează în închinătorul la “cifrele mişto” ale Triadei, dar, totodată, ce să vezi? îl dezamăgeşte crunt design-ul acestora, lipindu-le, în consecinţă, etichetele “cuvenite”, gen: şters, hidos etc. Aşa crede el că va stârni aversiune pe AM împotriva “duşmanilor” lui germani. Dacă vă uitaţi la caracteristicile războiului psihologic, puteți admite că se verifică în cazul nostru…Doar că nu prea-i iese planul. Am acceptat să intru tiptil ȋn jocul lui, dar nu s-a “prins” că, ȋn competiția cailor-putere ȋn care ne-am antrenat verbal amândoi, eu am vrut să las ȋn substrat cititorilor neutri impresia că “japele”…nu contează! Adică, da, mamă, ce tari sunt Viper, Corvette, Lamborghini, Porsche, Mercedes etc., dar eu, unul, am amintit vreo iotă despre…asiatice?

    Acum “pare” că suntem prieteni uniți de puntea “americană” numită Opel (bucuria lui rezultând din simplul fapt că a observat clar că eu am “minimalizat” Triada, ghidându-se după preceptul “dușmanul dușmanului meu…”), dar numai ce mă muștruluise ȋn urmă cu vreo trei zile: “Lasă-mă, domnule, cu textele astea. Vorbești pe lângă subiect. Ești la fel ca Madalescu” :)

    PS: Cameleonismul de tip Mafia va fi aplicat fără cusur de către…Antihrist, “fără cusur” ȋnsemnând că, spre deosebire de bietul nostru veleitar de pe site, prea puternicul viitor lider mondial nu va comite imprudența de a se deconspira singur ȋnainte de a fi ȋnscăunat, ceea ce va echivala cu o teribilă piatră de ȋncercare chiar și pentru cei mai vigilenți și căliți creștini.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru