Vanzarile de masini noi din Germania ar putea sa scada cu 25% in 2010

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 07.12.2009
Sfarsitul programului Rabla din Germania ar putea aduce o scadere de 25% a vanzarilor de automobile noi din aceasta tara.

Incheierea programului de innoire al parcului auto din Germania ar putea aduce o scadere drastica a vanzarilor de automobile noi din aceasta tara. Specialistii estimeaza o scadere de pana la 25% in comparatie cu perioada in care a functionat programul de casare din Germania. Scaderea celei mai mari piete auto din Europa nu este o veste buna pentru constructorii de automobile, care ar putea sa fie destul de afectati in urma acestei intamplari.

In luna noiembrie 2009, vanzarile de automobile noi din Germania au crescut cu 20% fata de aceeasi luna a anului precedent. Vanzarile de automobile noi in Germania in 2009 au crescut cu 25% fata de anul 2008, atingand pragul de 3.6 milioane de unitati. Specialistii de la VDA estimeaza ca efectul creat de programul de casare din Germania va dura pana la inceputul lui 2010, dupa care inmatricularile de automobile noi vor scadea drastic.

Exista posibilitatea ca vanzarile de automobile noi in Germania sa nu scada intr-un ritm atat de alarmant in 2010, deoarece producatorii germani si-au vandut modelele pe care le aveau pe stoc si primesc deja comenzi pentru modelele cautate. Listele de asteptare pentru cele mai populare modele din Germania au inceput deja sa stranga viitori clienti, iar estimarile specialistilor de la VDA s-ar putea sa nu fie prea aproape de adevar.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru