Vânzările globale în 2017: Toyota a rămas cel mai căutat brand, urmat de Volkswagen și Ford. SUV-urile și-au continuat ascensiunea spre o cotă de piață record

de Petre Barac
Marti, 20.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a rămas cel mai bine vândut brand auto din lume în 2017, podiumul fiind completat de Volkswagen și Ford, potrivit analiștilor de la JATO Dynamics. Datele mai arată că segmentul SUV-urilor a continuat să crească semnificativ, atingând o cotă de piață de 34% la nivel global.

În 2017, industria auto a înregistrat 86 de milioane de unități vândute la nivel global, cu circa două milioane mai multe decât în 2016, se arată într-o analiză făcută de JATO Dynamics pe 52 de piețe.

SUV-urile au dominat vânzările în cele mai importante 3 regiuni, respectiv China, America de Nord și Europa. Totodată, segmentul SUV-urilor a înregistrat o cotă de piață record în 2017, respectiv 34% din totalul vânzărilor.

În total, 27.8 milioane de SUV-uri au fost vândute anul trecut la nivel global, cu 12.7% mai multe decât în 2016. Potrivit sursei citate, 40% dintre acestea au fost încadrate în segmentul SUV-urilor compacte

În clasamentul brandurilor, Toyota a rămas cel mai bine vândut (7.8 milioane unități), urmat de Volkswagen (6.6 milioane unități) și Ford (5.9 milioane unități).

Modele din gama Ford F-Series au fost din nou pe primul loc în topul vânzărilor globale, datorită cererii puternice din SUA (80% din total). Locurile 2 și 3 au fost ocupate, în ordine, de Toyota Corolla și Volkswagen Golf.

Via JATO Dynamics

Comentarii (3)

  • Adrian
    Articolul asta este, fara sa vrea, o metoda de promovare a SUV-urilor. Omul cand citeste 34%, i se aprinde un beculet in creier si isi doreste si el un SUV.
    Asadar, in astia 34% sunt incluse si masinute precum Panda 4x4, Adam Rocks, Sandero Stepway? Astea sunt SUV? As zice chiar ca nici Captur sau 2008 nu sunt SUV. La polul opus, seria Ford F care pana acum era Truck, camioneta, acum intra in aia 34% SUV-uri?
    Pai ce facem ma nene ...
    4 4
  • Adrian
    Erata: SUV-urile, adica masini utilitar-sportive, sunt si break-urile, MCV-urile, combi, avant, variant. Intra si alea in cei 34%
    Asadar promovarea acestui concept se extinde ca gheața crapata cu studii, statistici, interviuri, implicand articole altfel nevinovate.
    3 4
  • LEXMARK
    @admin
    @Petre Barac

    Oameni buni, de ce nu spuneti lucrurilor pe nume si sa trantiti un titlu cat casa de mare de genul:

    TOYOTA ESTE CEL MAI MARE CONSTRUCTOR AL LUMII?...

    Bine ca ne intoxicati cu recorduri Skoda de cate cutii de viteze au produs, cate stergatoare si cate parbrize au montat iar o asemenea stire o impachetati astfel incat nimic nu se intelege...
    Nu gasiti ca e cat se poate de partinitoare si implicit lipsita de credibilitate a voastra atitudine?...
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru