Vânzările lui M2 depășesc toate așteptările: BMW vrea să lanseze mai multe versiuni CSL și GTS dedicate pasionaților de curse

de Daniel Popescu
Joi, 19.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW M2 se vinde cu circa 50% mai bine decât așteptările constructorului german, care intenționează să lanseze mai multe versiuni CSL și GTS ale modelelor sale.

BMW a identificat o nouă nișă pentru creșterea vânzărilor și a profiturilor, ca urmare a succesului de care se bucură în prezent M2.

Constructorul german afirmă că a fost luat prin surprindere de vânzările foarte bune ale lui M2, motiv pentru care analizează oportunitatea de a lansa versiuni mai puternice CSL și GTS ale modelelor sale de referință.

"M2 se vinde cu 40-50% peste așteptările noastre, iar aproape jumătate dintre clienți vor cutie de viteze manuală. Cererea pentru mașini precum M2 [...] ne-a surprins, iar acest lucru deschide oportunități pentru a dezvolta mai multe mașini extreme sub brandurile GTS și CSL. Orice mașină care are o moștenire din motorsport este o oportunitate pentru noi", spune Dirk Hacker, vicepreședintele diviziei BMW M.

Presa internațională a relatat anterior că o versiune BMW M2 CSL va fi dezvăluită în cursul anului viitor, la scurt timp după dezvelirea faceliftului pentru M2. Potrivit unor surse citate de publicația Autocar, BMW M2 CSL va utiliza un motor turbo de 3.0 litri cu 6 cilindri în linie mai puțin impresionant decât cel care echipează în prezent BMW M3 și BMW M4, în timp ce cutia de viteze va fi una manuală cu 6 trepte sau una automată cu dublu-ambreiaj.

Ulterior, BMW ar putea dezvolta modele și mai puternice sub brandul GTS, în condițiile în care în prezent gama este alcătuită doar din M4 GTS.

Pe de altă parte, oficialii BMW au admis că următoarele generații M3 și M4 nu vor utiliza sisteme cu tracțiune integrală precum M5. "Vom crește puterea acestor mașini, dar nu vrem să creștem și masa. Vom folosi tracțiunea integrală acolo unde avem nevoie", a adăugat Hacker.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru